6,5 14 tys. ocen
6,5 10 1 14112
4,5 8 krytyków
Domino
powrót do forum filmu Domino

"Domino" to film zrobiony dynamicznie, 'z jajem' z ciekawą fabułą, a jednak film ten nie przekonał mnie do siebie. Czegoś w nim brakuje, jest jakiś rozciągnięty, pozbawiony prawdziwego 'kopa', a przede wszystkim wyrazistego charakteru. "Domino" ogląda się jak jakąś podróbkę brytyjskiego kina gangsterskiego, który wyróżnia się bardzo mocną obsadą.
Plus dla Keiry i Mickeya, fajnie było ich oglądać na ekranie, ale całość ledwie średnia jak dla mnie.

ocenił(a) film na 6
torne

dobrze napisane, masz racje
nic dodac nic ujac!

ocenił(a) film na 9
torne

I pomimo, że jest to ledwie 6/10, to warto właśnie o nim pamiętać, bo był z jajem. Scenariusz tu się naprawdę udał, ciekawostka napisał go gość od "Donnie Darko", a ta trójka bohaterów naprawdę przekonała mnie do siebie. Mogłem na nich patrzeć cały czas dlatego rozciągnięcia były dobre. Pierwszy raz Scott zyskał do siebie aż taki dystans - większy niż w "Ostatnim skaucie". Jak sobie przypomnę, że taki "Revenge" czy "Człowiek w ogniu", chyba miały być tak bardzo na poważnie, to wole, że człowiek jakoś odnajduję się w tym mtvowskim stylu (no akurat Mann tu będzie królował) z jajem, kosztem charakteru.