PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228558
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

3/10

ocenił(a) film na 3

Film zanudza na śmierć, jedynie muzyka jest dobra, poza tym brakuje akcji, wciągających dialogów i polotu. Bardzo słaba produkcja, nie wiem czym inni się tak podniecają. Odradzam.

ocenił(a) film na 10
djoneway

Brakuje akcji, bo to nie jest film akcji, opowiada o przywiązaniu, a to z kolei odbywa się powoli i bez słów. Muzyka rzeczywiście świetna, doskonałe zdjęcia i bardzo dobra gra Glossing'a. To wszystko zamknięte, w lekko kiczowatej oprawie rycerza o nie do końca złotym sercu, film różni się od większości produkcji, które mamy okazję zobaczyć w współczesnym kinie popularnym. Dlatego tak wiele osób się nim zachwyca. Może Ci się nie podobać masz do tego pełne prawo i absolutnie tego nie neguje.

ocenił(a) film na 9
ibizkazinterQ

ibizkazinterQ, świetnie zinterpretowaleś wg mnie ten film. Własnie dokłatnie o to chodzi. Niektórzy narzekają, że nie ma wielu pościgów albo za mało dialogów ale to nie o to chodzi w tym filmie. Idealnie wyczułes ten klimat:) Mi się bardzo spodobał.

fr_ida

Straszny filmy - strasznie słaby . Tutaj całkiem dobra recenzja http://mrmrssandman.blogspot.com/2011/11/nie-graj-tego-samsa.html

ocenił(a) film na 9
harry_okulary

To twoja opinia. Kazdy odbiera subiektywnie i każdy innego szuka w filmie. Mnie i przyjaciołom bardzo się podobał. Muzyka, wykonanie... Wszystko tworzyło dla mnie świetny klimat. Jak ktoś szuka fimu akcji pełnego pościgów i strzelanek to owszem odradzam.

harry_okulary

Film jest genialnym Arcydziełem, a typ który pisał tą recenzję jest takim samym plebsem jak ty.

0wner2

Czy obrażasz każdego kto się z Tobą nie zgadza? Oglądałeś Vanishing Point? Naprawdę uważasz, że wystarczy ładna buźka, banalny scenariusz, będący zlepkiem wielkich klasyków gatunku i ckliwa muzyczka by zrobić dobry film?

harry_okulary

Oglądałem Vanishing Point i film jest niesamowicie żałosny w porównaniu do Drive. A te rzeczy, które wymieniłeś w ostatnim zdaniu to tylko 3 z morza elementów składających się na geniusz tego arcydzieła.

0wner2

Ok.

harry_okulary

Dobrze, że się rozumiemy.

ocenił(a) film na 10
0wner2

film jest przez krytyków oceniany wysoko ale niekoniecznie jako arcydzieło
ocena 7 to chyba minimum jakie można tu przyznać, oceny niższe pochodzą chyba od ludzi oszukanych przez głupi serwis filmweb że to akcja tudzież po części od ignorantów, nie wiem jak inaczej wytłumaczyć ocenę typu 2 lub 3

Marcinekk

No ja również tak uważam. Przecież obiektywnie patrząc to Drive zasługuje na minimum 7, bo film w każdym aspekcie jest na najwyższym poziomie.

ocenił(a) film na 9
djoneway

Co niektórzy się chyba spodziewali że Drive to będzie coś w stylu Taxi1 , Taxi2 , taxi3 , DEATH RACE, albo Drive Angry które też mi jakoś w pamięci nie zapadło poza tym że grał tam Nicolas Cage i jakaś fajna dziunia. Co niektórzy się spodziewali że w Drive będą też fajne dziunie i zajefajne tempo akcji że będzie jarało jak po dobrej maryśce. A tu zaskoczenie. Film okazał się za trudny w odbiorze. Więc co? Więc jest słaby?
Ha! Powiem wam że byłem kiedyś w kinie na filmie kostiumowym, chyba Gosford Park, i jakieś małolaty wyszły w trakcie, no cóż, chyba pomyliły sale...

ocenił(a) film na 1
toriman

A ja oczekiwalem glebokiego filmu, z ciekawa fabula, bo na to chociazby wskazywala srednia na np.: IMDb lub ochy i achy w komentarzach i sie zawiodlem i co na to odpowiesz cwaniaczku za 3 grosze? Prostacki film dla prostackich ludzi, chcacych cos "artystycznego", ale zeby go mogli pojac to dostali wlasnie taki pseudo-artystyczny film zeby sie cieszyc jacy to nie sa "mondrzy". Sztuki to byscie nie rozpoznali jakby was w ryj walnela.

ocenił(a) film na 9
GuyFawkes

Jak ktoś napisal w innym wątku odnośnie tego filmu - jeśli szukasz głębokiego filmu, to może filmy z Tadżykistanu są dla ciebie?
Prostacki to jest twój komentarz. A czy ja mówiłem o sztuce? A co to jest sztuka według ciebie? A może sztuka to wywołać emocje takim wlasnie filmem?
Współczesne kino musi być przede wszystkim komercyjne. Według muzyka Moby'ego, nie uważanego bynajmniej za chałturnika: "dobra muzyka wymaga wypośrodkowania pomiędzy komercją a alternatywą"...czyli, musi być i głęboka i płytka, troche łatwa trochę trudna, musi brzmieć jak muzyka a nie jak poezja śpiewana z wtórowaniem rzężącej orkiestry nawiązującej do"wspaniałych i jedynych dobrych" klasyków gatunku dawno przebrzmiałej i archaicznej muzyki poważnej.
Odbiegam troche od tematu...
Podoba mi się opinia ibizkazinterQ
A ty chyba pomyliłeś sale w kinie, albo za dużo masz divx-ów na kompie i nie ogarniasz już tematu i jesteś przeładowany informacją i musisz zrobić czystki: wyrzucić horrory, Shreki i inne bajki. a najpierw sobie tu na koncie poklikaj co i jak oceniasz bo nic o tobie nie wiadomo poza tym że jesteś prymitywem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem