Pierwsza część filmu ciągnie się jak flaki z olejem...na szczęście w drugiej połowie zaczął się rozkręcać. Brak dialogów w filmie strasznie mnie irytował...jak dla mnie za mało akcji jak na film akcji :) Film dziwny...inny, za pewne znajdzie swoich zwolenników :)
Jak osoba, która oceniła zmierzch na 10 śmie oceniać "Drive" i nazywać go filmem akcji....
Po pierwsze nie ja nazwałam ten film filmem akcji tylko jak widać w takim gatunku go umieścili...po drugie mamy wolność słowa i nie zabronisz mi oceniać filmów oraz wyrażać swojej opinii na ich temat
http://www.imdb.com/title/tt0780504/
Czasem trzeba ruszyć głową i podczas samej projekcji filmu zweryfikować(lub po komentarzach) czy faktycznie jest kino pokroju Rambo, Szybcy i Wściekli, etc. niż sztywno się trzymać tego, co jest napisane. Chyba po to ludzie mają rozum...
Ten film nie jest filmem akcji! Jak liczysz na akcję to pomyliłaś filmy. Jak się wzorujesz na tym, co jest napisane na filmwebie to gratuluję. Ale w tym momencie przyznam, że nie ma sensu czegokolwiek udowadniać fance Zmierzchu, bo jak się uprze to nie ma przebacz...
Oglądając "Stalkera" Tarkowskiego, też nie można powiedzieć o tym filmie, że to tylko i wyłącznie film fantasy...
Stanę w obronie Kaski_87 - choć dla mnie "Drive" jest najlepszym filmem jaki widziałem od lat.
Kaska_87 nie wykrzykuje, że film jest durny, beznadziejny itd, tak jak czyni to sporo ćwoków. Powiedziała tylko, że film jest "dziwny - inny" (bo rzeczywiście taki jest!) i że jej to do gustu akurat nie przypadło. Nie każdemu film musi się podobać, nie każdy musi być fanem różnych specyficznych nurtów.
Podoba mi się, że Kaska_87 nie chce nas uczyć jakie filmy mamy oglądać, tylko w neutralny, nieofensywny sposób wyraża opinię. Dała się "nabrać" trailerowi, który faktycznie trochę jakby zapowiada kino akcji, lecz koniec końców...
...odrobinę przyzwoitości, ludzie.
Mnie też nie przypadł do gustu, spodziewalem sie bardziej wciągajacej fabuly..... ta do mnie nie przemówila film nie najgorszy, widzialem wieksze dziadostwa.Ode mnie dostaje 4/10
Zgadzam się, film rekordowo długo się rozkręca, do tego za dużo mi w nim "Transportera". Gdyby nie to, że został nakręcony na podstawie prawdopodobnie równie nudnej książki nic by go nie usprawiedliwiało. Jak na "78% w moim guście" daję naciągane 5/10
PS: do Gleny, Mjuuuz, Vaylander i reszty podobnie "myślących". Każdy ma prawo do subiektywnej oceny, to tylko i wyłącznie wasz problem, nie powinniście wypłakiwać się publicznie bo to wstyd ;).
ps2: kaska_87 napisała, że żaden z niego film akcji jak napisali w filmwebie, a wy piszecie, że nie powinna kierować się tym co tu napisali.. Jaki jest sens waszych wypowiedzi? Wszyscy uważamy, że to nie jest ten gatunek filmu co podali. Chcecie uchodzić za mądrych, to nie zachowujcie się jak hipokryci, a atakować grupą jednostkę każdy tchórz potrafi, przydałoby się tylko mieć jakiekolwiek argumenty!
Daremne porównanie do Transportera. Ten film nie umywa się do Drive. Zupełnie inne kino.
Kabat, chodziło mi o to, że czasami trzeba użyć swoich dwóch półkul. Owszem, może po przeczytaniu opisu i obejrzeniu trailera można sądzić, że to film akcji, ale po obejrzeniu takie skojarzenia powinny zniknąć.
A tak po za tym, to bronicie kaske, tylko dlatego, że jest dziewczyną.
kaska_87 obejrzała i napisała: "za mało akcji jak na film akcji"- czyli nie zgadza się z filmwebem, skojarzenia zniknęły... Nie ma tematu i tak na prawdę nigdy nie było. Vaylander źle zrozumiał kaska_87, następny cwaniak podłapał temat i dalej już poszło. Przede wszystkim bronimy, bo rzuciliście się na jedną osobę, a to trochę nie uczciwe, poza tym nie macie racji