PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228558
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

7+/10

ocenił(a) film na 9

Ten film jest inny od wielu dzisiejszych filmów tego typu.
Przede wszystkim główny bohater,który jest kompletnie nieprzewidywalny i ma to coś.
Do plusów trzeba zaliczyć oprawę muzyczną i dźwiękową,klimat,fabułę(choć nie do końca),niektóre sceny,dialogi oraz scenografię.
Niestety mimo tych wszystkich pozytywnych zapowiedzi i recenzji,że jest to kandydat do filmu roku ,drive'' mnie trochę zawiódł głównie przez niektóre sceny i rozwiązania w filmie,które moim zdaniem nie były trafione.
Mimo wszystko jest to film,który każdy filmożerca powinien obejrzeć.
Film ma potencjał,szkoda,że nie rozwinął swoich skrzydeł do końca.

ocenił(a) film na 5
mackal83

Ten film stara się być "inny" od podobnych ze swojego gatunku ale DRIVE to nie wychodzi.
Przykładowo: PUSHER - jest inny i niepowtarzalny ze swoją brudna atmosferą ale DRIVE to przy nim nieudany eksperyment.

Nieprzewidywalny, mrukliwy bohater w jakże przewidywalnej i ograniczonej fabule - i to ma być to "coś" ? A może chodzi że czymś się zaraził podczas pobytu na Antarktydzie :)))

Dialogi w DRIVE są wyświechtane i nieciekawe jak i postacie gangsterów (Pearlman, Brooks), którzy nie umywają się do Mila z PUSHERA.

Oczywiście film można obejrzeć ale satysfakcja z seansu niegwarantowana.

Cineman_filmweb

Skończ się kompromitować. Jeśli chodzi o Pushera to i tak najlepsza była dwójka, a Brooks swoją postacią bije Mila na ryj. Drive to najlepszy film Refna i każdy kinoman to przyzna.

ocenił(a) film na 8
0wner2

pusher 1 i 2> drive
jednak

danteusz

No chyba jednak nie.

ocenił(a) film na 5
0wner2

Niektóre argumenty powalają swoją mocą.

Ceruja

Zgadzam się.

ocenił(a) film na 5
0wner2

Skompromitował bym się gdybym dał DRIVE 10/10, a co do Brooksa, bliżej mu do Mela niż gangstera :))

Cineman_filmweb

Skompromitowałeś się wystarczająco uważając tego gniota Deja Vu za film lepszy od Watchmen, 300, Sucker Punch, Donnie Darko, Źródło, Mr. Nobody czy właśnie Drive.

ocenił(a) film na 5
0wner2

A to o Deja Vu Machulskiego chodzi ? Pamiętam - pięknie cie tam OWNER2 wyśmiano :)

http://www.filmweb.pl/film/Deja+vu-1989-1164/discussion/
Co+za+niemi%C5%82osierny+gniot,1699432

Cineman_filmweb

Z tego co pamiętam to wszystkich ładnie pocisnąłem. Jedna z najgorszych polskich komedii.

mackal83

Film całkiem niezły...chociaż absolutnie nie nazwałabym go "najlepszym filmem roku 2011" (a gdzieś spotkałam się z takową recenzją)...
Również dałam 7/10 - głównie za przepiękną muzykę, która najbardziej jakoś utkwiła mi w pamięci. Cały czas gdzieś tam po głowie plącze mi się chociażby kawałek "A real hero"... ;)
Co do głównego bohatera - mam nadzieję, że faktycznie miał on być mrukliwy i flegmatyczny w zamyśle twórcy....bo już obawiałam się, że to Ryan Gosling po prostu "zagrał jak drzewo"....

ginger88

To nie jest najlepszy film roku, tylko najlepszy film w historii kina.

ocenił(a) film na 3
0wner2

Bez nerwów tylko - uważasz ten film za najlepszy w historii kina?

balech

Tak.

ocenił(a) film na 9
0wner2

W każdym bądź razie ciągle mam w pamięci ten film , tytułowego bohatera oraz flagowy utwór hero.A to coś znaczy.
Niby mocna siódemka,a jak dla Mnie top 20 tego roku.