PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228558
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

8/10

ocenił(a) film na 8

Kawałek dobrego kina.Może troszkę za brutalny (scenka w windzie) ale jest w nim wszystko co potrzeba.Troche mylące były zapowiedzi tego filmu i reklamy dlatego mogą byc rozczarowani fani filmów typu szybcy i wściekli (nawiasem mówiąc sam tsię na to złapałem).Ledwie dwie sceny pościgowe i tyle.Dobrze dobrali głównego aktora.Koniec końców film był wart uwagi.

ocenił(a) film na 8
kriscarl

Wlasnie dlatego ocena to marne 7.2. Ludzie mysleli, ze to kolejna niszowa produkcja rodem z szybkich i zenujacych.

ocenił(a) film na 9
kriscarl

Otóż to co mój poprzednik powiedział. Mnie bardzo podobało się, że pościgi były tylko niewielkim dodatkiem do fabuły, a nie na odwrót. Film mający swój klimat, dobrze dobraną muzykę, a Gosling to powoli jedna z większych gwiazd filmu.

Scena w windzie "the best" według mnie. Spowolnienie akcji, odpowiedni nastrój, romantyzm, bo "w życiu piękne są tylko chwile" i nagły zwrot, wybuch gniewu, szał - ogólnie fajne przejście.

ArjeN

Co tu więcej dodać... Klimat, muzyka, napięcie... Jeden z najlepszych filmów 2011 według mnie.

Kto spodziewał się filmu akcji z masą efektów to na pewno się rozczarował. Ja podszedłem do niego bez żadnych uprzedzeń i ten obraz niejako mnie olśnił. Praktycznie żadne ujęcie nie jest zbędne i buduje nastrój. A Goslingowi wróżę wielką karierę, chłopak dobrze dobiera filmy, w których ma zagrać.

ocenił(a) film na 9
Karl86

No Gosling rzeczywiście w byle czym nie gra jak widać, można by rzec, że jakość a nie ilość filmów. Mimo że w zeszłym roku zagrał w trzech to i tak dobrze je dobrał, ciekawe czy w obecnym (4 filmy z nim) będzie podobnie. Swoją drogą ciekawi mnie co robił w 2008 i 2009 roku??

ArjeN

http://pl.wikipedia.org/wiki/Ryan_Gosling

z tego dowiedziałem się, że jest aktywnym muzykiem a w 2009 wydał album więc pewnie tym można tłumaczyć jego przerwę w karierze aktorskiej.

ocenił(a) film na 9
Karl86

Dzięki wielkie, to trochę tłumaczy