PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228557
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive
ocenił(a) film na 9
babella

już nie przesadzaj, ten film nie był nadzwyczaj inteligentny ;)

ocenił(a) film na 6
Matrixiu

Oczywiście, że nie! Muzyka monotonna i jak uwielbiam Briana Eno i "An Ending" to ciarki przeszły mnie przy nim w Trafficu, a tutaj zaczynałem ziewać... Reszta podobny klimat trochę Reznora... A sam film - zwykły film akcji, do tego klika niepotrzebnych ujęć i złych cięć, słaby montaż w paru scenach... Zwykły film sensacyjny, tylko mordy niby zaostrzone, ale o tyle ile miały być ostre, tyle wzbudziły u mnie uśmiech...Film przyjemny do obejrzenia, ale nie trzeba używać za dużo mózgownicy, a dla mnie to minus!

Matrixiu

Jeżeli ten film nie zmusił Ciebie do zastanowienia... cóż, różnimy się:) Drive to kolejny film świadomie naśladujący styl 'noir'. Kto tego nie czuje, dla tego film nudny i głupi. Skrajne opinie potwierdzają jego oryginalność. Ja należę może do tej nielicznej grupy, której film "dupę urwał";) Kultowy reżyser i kolejny kultowy film jego roboty.

Matrixiu

Jeżeli ten film nie zmusił Ciebie do zastanowienia... cóż, różnimy się:) Drive to kolejny film świadomie naśladujący styl 'noir'. Kto tego nie czuje, dla tego film nudny i głupi. Skrajne opinie potwierdzają jego oryginalność. Ja należę może do tej nielicznej grupy, której film "dupę urwał";) Kultowy reżyser i kolejny kultowy film jego roboty.

babella

Pod noir bym tego nie podciągał. Natomiast zdecydowanie czerpie z klimatu lat 80-tych. Jeśli czegoś mu w mojej ocenie brakowało, to właśnie odrobiny stylizacji na czarny film. Pasowałaby tutaj. Michael Mann na przykład w niektórych dziełach sięgał po ten gatunek, a przecież "Drive" w dużej mierze do jego twórczości nawiązuje.

No, ale wszystkiego w życiu mieć nie można. Pozdrawiam:)

Ozjasz_Goldberg

Michael Mann... cenie go za wiele filmów. Ale Drive jest niebanalnie nowatorski. Naprawdę:) Zagmatwana prostota tego filmu mnie uwiodła. Ja lubię popaprane filmy - dewiacja na pograniczu romansu. Chyba nie przesadziłam:)? Pozdrawiam:)

ocenił(a) film na 9
babella

Film mi też URWAŁ DUPĘ, nie zaprzeczam :) Ale moim zdaniem intelektualnie nie poraża, ot, proste wartości ukazane dość bezpośrednio w prostych zachowaniach. Zachwycił mnie prostym odbiorem.

Matrixiu

Fajnie, ze Tobie też:) Ja do niego wrócę. za jakiś czas. Na pewno:)

babella

Popieram. Najlepszy film jaki widziałem.