PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228558
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Tutaj rodzi się moje pytanie. Właśnie jestem po oglądnięciu tego filmu i szczerze mówiąc nie wiem co mam o nim myśleć. Z jednej strony - klimat, cisza i muzyka są genialne. Jednakże z drugiej strony czegoś mi brakuje. Zazwyczaj jest tak, że po oglądnięciu dobrego filmu, przeglądam co poniektóre sceny, dosłownie rozkoszuje się dialogami, formą przekazu, scenami które w 6-stkowym filmie zasługują na 10tkę. Imdb dał ponad 8 za niego, a to nie lada wyczyn. Co jest ze mną nie tak, że myśląc o nim, jakoś nie mam chęci do niego wracać, że uznałem go za film dobry, ale... pusty? Nie wiem, jak mam to określić. Serio. Takie dziwne uczucie, gdy wszystkim się podoba, zauważasz rzeczy faktycznie genialne w tym filmie, jest tego masa, ale jak zbierasz to w całość, to... czar genialności pryska... Nie wiem... Any ideas?

ocenił(a) film na 8
Thiper

niektórzy po poczatku filmu nastawiaja sie na coś wstylu transportera, a póniej sie rozczarowuja. Ja się rozczarowałem bardzo pozytywnie.

ocenił(a) film na 4
Thiper

Oceniłem film na "ujdzie" (czyli 4), nie dałem 3 tylko dlatego że podobała mi sie muzyka w filmie. Faktycznie początek wskazuje jakby miałby być to film w stylu transportera aczkolwiek NIE JEST ! Liczyłem na mocne kino pełne pościgów, strzelanin, mordobić i pięknych kobiet a dostałem ciągnącą się w nieskończoność nijaką opowieść o kierowcy który chce pomóc dla męża kobiety w której się (jak się może wydawać) zakochał. Długie rozmowy przerywane jeszcze dłuższymi chwilami ciszy to nie jedyny powód dla którego walczyłem ze snem, mina głównego bohatera niejednokrotnie wywoływała u mnie odruch ziewania.
Reasumując, jeżeli oczekujecie filmu akcji.. ODRADZAM !
Chyba poza fajnymi samochodami i muzyką nie ma czego szukać w tej produkcji....tak... więc...ZzzZzzZzz

ocenił(a) film na 6
michal2788

Pomimo faktycznie początku pełnego akcji, to jednak nie byłem nastawiony na coś w stylu Transportera. Muzyka była dla mnie genialna, tak samo jak cisza, której było sporo w tym filmie. Tylko chodzi mi o to, że po jego oglądnięciu czegoś mi brakowało... Być może lipa w scenariuszu? Taki nijaki koniec? Bo gra aktorów dobra, ogólnie tło filmu dobre, ale brakowało mi spójności, czegoś, za co mógłbym go nazwać rewelacyjnym. Niestety, taki według mnie nie jest, ale oczywiście to tylko mój gust :) Zresztą, ja mam dziwny gust, który strasznie "skacze" :)

ocenił(a) film na 8
Thiper

>Właśnie jestem po oglądnięciu tego filmu

"po" to możesz być po OBEJRZENIU

ocenił(a) film na 6
maraf

Hmm... No teoretycznie, jeśli chodzi Ci o błąd logiczny to faktycznie "obejrzenie" filmu może zapowiadać tylko szybkie przeglądnięcie go, ale o ile mi się nie myli to gramatycznie jest to forma poprawna. Jeśli nie, no to przepraszam. Jeśli nie załapałem aluzji, pomimo iż czytam twój post po raz 10ty, to wytłumacz. Jeśli jednak nie ma tu żadnego "drugiego dna", to co ma na celu wytknięcie takiego błędu na forum pełnym postów ziejących dnem ortograficznym, gramatycznym i stylistycznym.