PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228557
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Jak można tak rozwlec film? Należało pociągnąć akcję z pierwszej sceny i zrobić film
sensacyjny. Tymczasem bardziej zakrawało to na dramat...

ocenił(a) film na 10
kwiatpomaranczy

bo to jest dramat, a nie film sensacyjny tudzież akcji

ocenił(a) film na 3
Gleny

nie. napisane jest w gatunku że to "akcja"

ocenił(a) film na 10
kwiatpomaranczy

i co z tego ze tak pisze?

ocenił(a) film na 6
Gleny

No skoro jest wpisany pod gatunkiem AKCJA to znaczy że ludzie mają prawo oceniać go jako film akcji.
Gdyby Szybcy i Wściekli byli wpisani jako DRAMAT to czy mieliby tak wysoką ocenę?

ocenił(a) film na 9
kwiatpomaranczy

włącz sobie jakieś filmy na poziomie taxi i nie marudź. To jest na podstawie bardzo pięknej książki i film wyszedł moim zdaniem rewelacyjnie "kinomaniaku"

ocenił(a) film na 3
prox

Wolę ambitniejsze kino, nie ciągnące się przez 2 godziny bez sensu. Fabuła nie była zła, ale można ją było streścić w 20 minut.

ocenił(a) film na 10
kwiatpomaranczy

W stylu Efektu motyla 2 c'nie?

ocenił(a) film na 3
Gleny

Tam przynajmniej coś się dzieje. Efekt motyla tak i pierwsza jak i druga część są świetnymi filmami, które nie próbują na siłę kwalifikować się do innego gatunku.

ocenił(a) film na 10
kwiatpomaranczy

Efekt motyla (o czym przekonałem się niedawno), to pseudo-inteligentny bełkot kreujący się na filozoficzną rozprawę. Słabe i pretensjonalne kino. Drive niczego nie udaje. Jest po prostu błędnie klasyfikowany przez takich znawców kina jak ty, jako film akcji.

ocenił(a) film na 3
Gleny

Nie no przecież nie przegadasz. Drive jest dosyć oklepany, efekt motyla przynajmniej wniósł coś nowego.

ocenił(a) film na 9
kwiatpomaranczy

Oklepany? Wymień mi chodź jeden podobny tytuł. Skoro dajesz ocenę "3" a filmie chociażby "Garfield" ocenę "5" to widać jakim ty nie poukładanym widzem jesteś :)

ocenił(a) film na 3
prox

Ja nie mam nic przeciwko bajkom- odmóżdżają , przypominają dzieciństwo, a film, w którym jeszcze gra znany aktor powinien być przynajmniej średni. Nie jest.

ocenił(a) film na 10
kwiatpomaranczy

ty się już lepiej nie odmóżdżaj...

ocenił(a) film na 3
powrot_glodzilli

Widzę,że klan fanatyków "Drive'a" atakuje. No nic.

użytkownik usunięty
kwiatpomaranczy

fajnie gadacie ale ten film jest cienki jak i na dramat jak i na film akcji jak i wogole i aktor jednej miny.. a raczej jednego wyrazu twarzy

ocenił(a) film na 3

Taj, jest słaby, ale niektórzy nie mogą przyjąć tego do wiadomości .

kwiatpomaranczy

Jest arcydziełem. Jak można tego nie rozumieć? Przecież to film perfekcyjny i piękny w każdym calu, ta perfekcja aż bije po oczach, doprawdy, trzeba być idiotą albo ślepcem by jej nie zauważać.

Jeszcze fanów "Transformers" tu brakowało. Wróćcie sobie do tych gniotów lepiej :).

użytkownik usunięty
neo_angin

tak jestem fanem robotow ale tez dobrego kina przynajmniej od transformesow wymagam akcji i jeszcze raz akcji i ja dostaje a tu ? drive gdzie ten drive?????????? film jest dobrze zrobiony ale na obyczaj czy jakis dramat zrobiony pod wzgledem technicznym ale ja sie spodziewalem czegos wiecej i tyle a i pozdro od kibica realu hala madrid a barca szczuryyyyyyyyyyy

Bo to jest dramat. Ktoś wpisał zły gatunek Hala Madrid :).

użytkownik usunięty
neo_angin

barca odpadla poooozdroooo

Gleny

Zgadzam się. Dzieciarnia po efekcie myśli że to coś ambitnego, a niczym ambitnym nie jest.

kwiatpomaranczy

Czemu ostatnio jak czytam jakąś głupią wypowiedź to autor zazwyczaj ocenia tego średniawego głupawo-efekciarskiego "Sherlocka Holmes:Gra cieni". Jeszcze jak zobaczyłem kontynuację "Efektu Motyla" na 10 to zwątpiłem (jedynka to przehajpowany przez dzieciarnię film, ale strawny. Dwójka to gniot).

ocenił(a) film na 3
neo_angin

Jeśli ktoś lubi nudne kino to "Drive" jak najbardziej jest jego reprezentantem.

ocenił(a) film na 10
kwiatpomaranczy

trzeba być ćwierćinteligentem, żeby nudzić się oglądając Drive.

ocenił(a) film na 3
Gleny

Nie, trzeba nie lubić ambitnego kina, żeby uwielbiać (mam wrażenie, że nieco fanatycznie) film, który ciągnie się niemiłosiernie i aż chce się go wyłączyć po 15 minutach.

ocenił(a) film na 10
kwiatpomaranczy

Aż chcę zapytać, jakie filmy są według ciebie "ambitne".

ocenił(a) film na 3
Gleny

Podejrzewam, że lista moich ulubionych filmów jest Ci już znana, więc po co to pytanie?

ocenił(a) film na 10
kwiatpomaranczy

pytałem o ambitne kino, a nie o efekt motyla 2 i Sherlocka Holmesa. Wymień kilka AMBITNYCH, wg ciebie filmów.

ocenił(a) film na 3
Gleny

"Kod Nieśmiertelności", "Mroczny rycerz", "Wyspa tajemnic"

kwiatpomaranczy

BUHAHAHAHAHAHA. Jeszcze "Wyspa Tajemnic" jakieś ambicje ma, ale dwa pozostałe mimo że super to...

ocenił(a) film na 3
neo_angin

Nie no, lepiej patrzeć na jedną , znudzoną minę Goslinga przez ponad półtorej godziny.

kwiatpomaranczy

Nie no wiadomo że lepiej oglądać papkę dla hamburgerów :).

ocenił(a) film na 3
neo_angin

Hamburger ogląda filmy przy których nie trzeba myśleć i w których nic się nie dzieje --> "Drive"

kwiatpomaranczy

Jak widać przy tym filmie trzeba myśleć w odróżnieniu od Sherlocków lub Efektów Motyla (nastolatki uważają tą historyjkę za ambitną - BUHAHAHAHAHA. Hamburgery uwielbiają efekciarskie bajeczki, a "Drive" się do nich nie zalicza.

ocenił(a) film na 3
neo_angin

Co w tym jest do myślenia?

kwiatpomaranczy

interpretowanie zachowania bohatera chociażby. Połowa głupków na tym forum "myśli" że był opóźniony, a tak w istocie nie jest. Poza tym interpretacja zakończenia którą trzeba przeprowadzić? W głupkowatych amerykańskich filmach masz je na tacy. Jeszcze by się znalazło. Na pewno więcej niż w efekcie motyla lub "ambitnym" "Mrocznym Rycerzu".

kwiatpomaranczy

Nuda to kwestia subiektywna. Dla mnie nudny jest "Władca Pierścieni", a nie dałem 3/10.