Naprawde dobre kino, niby oklepany motyw a jednak broni się swoimi ozdobnikami - przede wszystkim intrygująca osobowość głównego bohatera, właściwie dwie osobowości, muzyka (!), zdjęcia, samochody, nagły zwrot akcji, muzyka (!) ;)
Jedni kochają ten film inny nienawidzą i chyba właśnie o to chodziło.
Ja go kupuję.
wg mnie film nijaki :( + za Goslinga, fajne auta,dzwiek i montaz. Osobowosc glownego bohatera najlepsza cecha filmu.
Mówić o tym filmie, że jest nijaki to jedna z najdziwniejszych rzeczy jakie można o nim powiedzieć. Najoryginalniejszy obraz od, bo ja wiem, 10 lat? Nawet więcej.
tak samo jak sucker punch ? tez wystawiles 10/10
ale nie wazne kazdy ma inny gust
Sucker Punch jest gorszy pod każdym względem, ale i tak bardzo mi się podoba i uważam, że 10 się należy, skoro inni bez celu rzucają 1. SP to jeden z najlepszych filmów 2011. Najlepszym jest Drive.
Zgadza się, ostatnie unikalne wytwory amerykańskiego kina sięgały lat 90, Tytus i Memento.
Chociaż nie, "Pogrzebany" się zalicza, aż dziwne, że nikt niczego o tym nie nakręcił wcześniej.
Zgadzam się. Co z tego ,że to już było skora forma, FORMA jest rewelacyjna. Jak dobrze jest obejrzeć film, w którym aktorzy nie kłapią bez przerwy i bez potrzeby dziobami. Tutaj mamy ciszę, stonowaną muzykę , twarze aktorów przekazują nam wszystko co powinniśmy wiedzieć. Fajnie pokazane pościgi. Mi osobiście bardzo się podobał i ciągle waham się między 8 a 9.