PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228558
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Dobre kino

ocenił(a) film na 8

Naprawde dobre kino, niby oklepany motyw a jednak broni się swoimi ozdobnikami - przede wszystkim intrygująca osobowość głównego bohatera, właściwie dwie osobowości, muzyka (!), zdjęcia, samochody, nagły zwrot akcji, muzyka (!) ;)
Jedni kochają ten film inny nienawidzą i chyba właśnie o to chodziło.
Ja go kupuję.

ocenił(a) film na 7
mleqs

wg mnie film nijaki :( + za Goslinga, fajne auta,dzwiek i montaz. Osobowosc glownego bohatera najlepsza cecha filmu.

vladdyboy

Mówić o tym filmie, że jest nijaki to jedna z najdziwniejszych rzeczy jakie można o nim powiedzieć. Najoryginalniejszy obraz od, bo ja wiem, 10 lat? Nawet więcej.

ocenił(a) film na 7
0wner2

tak samo jak sucker punch ? tez wystawiles 10/10

ale nie wazne kazdy ma inny gust

vladdyboy

Sucker Punch jest gorszy pod każdym względem, ale i tak bardzo mi się podoba i uważam, że 10 się należy, skoro inni bez celu rzucają 1. SP to jeden z najlepszych filmów 2011. Najlepszym jest Drive.

użytkownik usunięty
0wner2

Zgadza się, ostatnie unikalne wytwory amerykańskiego kina sięgały lat 90, Tytus i Memento.

Był jeszcze Watchmen.

użytkownik usunięty
0wner2

Niestety nie oglądałem

użytkownik usunięty
0wner2

Chociaż nie, "Pogrzebany" się zalicza, aż dziwne, że nikt niczego o tym nie nakręcił wcześniej.

ocenił(a) film na 9
mleqs

Zgadzam się. Co z tego ,że to już było skora forma, FORMA jest rewelacyjna. Jak dobrze jest obejrzeć film, w którym aktorzy nie kłapią bez przerwy i bez potrzeby dziobami. Tutaj mamy ciszę, stonowaną muzykę , twarze aktorów przekazują nam wszystko co powinniśmy wiedzieć. Fajnie pokazane pościgi. Mi osobiście bardzo się podobał i ciągle waham się między 8 a 9.

ocenił(a) film na 9
PieczykM

9 dawaj 9 :) Zgadzam się z Tobą! Czasem nie można nadążyć za słowotokiem bohaterów, W Drive można było chłonąć wszystkie elementy, jakie składają się na dobre kino...