reżyseria,aktorstwo i ten klimat,który czuje się od pierwszych minut seansu.Zakupiłem orginalne dvd za 29.99 i nie żałuje wydanych pieniędzy.Jestem zadowolony i uważam,że Drive jest to najlepszy film roku 2011.
Co za dialog. Setnie sie ubawilem :-)))
A w Sin City Tarantino wyrezyserowal JEDNĄ SCENĘ.
Zdecydowanie podzielam. Drive to film skończony, po prostu idealny. Tak powinno robić się filmy.
Nie zgodzę się z wami, filmy idealne nie istnieją. Żadne dzieło nie uchroni się od błędów.
Najlepszy film roku tak,ale,że w historii kina nie powiedziałbym,bo są jeszcze Avengers,Watchmen,Sucker Punch,Niezniszczalni,Incepcja,Krzyk i Piątek Trzynastego seria,Lot nad kukułczym gniazdem czy Urodzeni Mordercy itp.
masz dziwną klasyfikację filmów ale to Twoja sprawa którą szanuję ale gdzie Sherlock Holmes, Kod Nieśmiertelności czy Warrior z filmów 2011 a premiery typu:Ghost Rider II i zgodzę się na Avengers bo lubię te klimaty, także Underworld. Ten wasz "Drive" to średniak, szanuje gusta innych ale niech inni uszanują czyjeś gusta
No cóż Sherlocka Holmsa bardzo lubię zwłaszcza drugą część,Avengers to współczesna klasyka,Ghost Raider 2 to bardzo dobra kontynuacja 1,a nawet lepsza,a Uderworld ma świetny klimat tak samo jak Kod nieśmiertelności czy Mroczny Rycerz jednak Drive to najlepszy film jaki do tej pory widziałem,a mało filmów klimatem 2011 moze dorównać no chyba,że Harry potter i Insygnia śmierci 2,Thor i Capitan Ameryka jako fajne kino przygodowe.Jednak ktoś kto ocenia arcydzieło na 5 nie jest według mnie osobą,która potrafi wczuć się w klimat tego filmu,ale skoro szanujesz moją opinię ja uszanuje twoją choć się z nią nie zgadzam.
Bo jak kupiłem to od razu polubiłem ten film i uważam,że jest to arcydzieło skończone i najlepszy film 2011 roku.
już dawno temu poplamił:) i teraz chodzi tak z poplamionymi jak główny bohater "Drive":) przez cały film tak chodził dlatego milczał- wstydzi się i milczy:)
Dobre podsumowanie...Scenariusz praktycznie żaden, powielany w innych filmach, do kupy można tu złożyć stronę góra dwie tekstu. Reżyseria? Przed każdą niemal sceną kilkusekundowa pauza która ma świadczyć niby o geniuszu reżysera i budowaniu sztucznego napięcia? Aktorstwo? A kto niby tam dobrze zagrał? Gosling przeciętny, a reszta nawet nie siliła się aby średnio wypaść bo scenariusz im na to nie pozwalał.
Najlepszy film 2011 r ....? Odradzam tą pozycję.
Popieram. Mi w tym filmie podobały się tylko zdjęcia, tak to wszystko inne kuleje. I co to jest "arcydzieło skończone" ? :)
Ale czy dystrybutor wydał ten film normalnie w PLASTIKOWYM PUDEŁKU zamiast w jakiejś durnej książeczce? Ostatnio dziwnie tak wydali też 'W ciemności' i 'Dziennik zakrapiany rumem'. Nie wiem co im odbija, ale ja jestem przeciwny takiemu czemuś.
Ja wole wydania w plastikowym pudełku jednak Drive niestety jest tylko z książką ostatnio jakaś dziwna moda się zrobiła na to i mi się to nie podoba co nie zmienia faktu,że jest to najlepszy film jaki w życiu widziałem.
też mam z książką, ale w internecie znajdziesz też i takie w dvd-boxie.
ja muszę przyznać, że na początku też byłam niezadowolona z tych książeczek, ale teraz wolę takie, niż w zwykłym plastiku.