Dlaczego tak wiele osób ocenia ten film przez pryzmat gatunku jaki ma wpisany na filmwebie ? Dlaczego nie oceniają go pod kątem gatunku jaki faktycznie reprezentuje i jaki każdy widz może określić w trakcie seansu ? Większość krytycznych opinii zaczyna się od tego, że ktoś oczekiwał filmu akcji a tu "nic się nie dzieje". Trochę to dla mnie niezrozumiałe i nie najlepiej świadczy o tych osobach, które bardziej zawierzają portalowi filmowemu niż własnemu wyczuciu.
Dokładnie. Film może nie jest mistrzostwem świata a mimo to i tak się go nieźle ogląda. Na pewno ma super podkład muzyczny. A jeśli chodzi o sam film to trochę mi się wydawał jakbym go oglądał w zwolnionym tempie- bardzo wolny postęp akcji.ocena 7 na wyrost!
Jesteśmy wszak na filmwebie. :)
Warto przypomnieć sytuację "Super 8", co prawda wszyscy przyznawali, że to solidna familijna rozrywka, ale skoro polski dystrybutor zrobił ich w bambuko, to należy go ukarać i porozdawać jedynki - przecież obiecano im thriller... Cóż.
Szczerze powiedziawszy dopiero po Twoim poście zerknąłem na gatunek... Sięgnąłem po tytuł tylko ze względu na Goslinga i o ile na nim samym się nie zawiodłem, to film jako taki jest do chrzanu. A żeby uciszyć krzykaczy, którzy jak Rejtan rozdzierać zaraz będą koszule na piersiach w obronie filmu, dodam że to MOJA opinia, do której mam prawo jak każdy inny