PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228567
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Na imdb.com ten film ma ocenę 8.1 i jest 193. w rankingu...
A u nas? Ocena 7.2 i 1339 miejsce? Polacy to czasaem potrafią zamulić...

http://www.imdb.com/title/tt0780504/

ocenił(a) film na 1
darek12322

Po pierwsze IMDb od jakiegoś czasu nie jest zbyt obiektywne i oceny są tam najprawdopodobniej podbijane przez PRowców, którzy w końcu zrozumieli jaką bronią dysponują. Dużo filmów w czasie premiery ma bardzo wysoką ocenę. Wystarczy przytoczyć "aferę" z Batmanem Nolana - fakt, film bardzo fajny, ale gdzie mu tam do takich klasyków jak Ojciec Chrzestny czy Skazani na Shawshank, które to strącił z piedestału w czasie swojej premiery.

Po drugie opierać się o gust hamerykanów, zadufanych w sobie, przepełnionych patosem, pączkożerców i półdebili to jest szczyt...
Pogódź się z tym, że uległeś propagandzie, nie umiesz obiektywnie ocenić filmu, bo nawet jakby on miał dla Ciebie te "10" to z technicznego punktu widzenia nie powinien dostać więcej niż 8, bo jest w nim wiele błędów, niedoróbek, nieścisłości i braków logiki, a przecież 10 = ideał. Pomijam prostą jak drut fabułę (taką, żeby amerykanie zrozumieli) i brak gigantycznych dialogów (co by nie pousypiali i żarli popcorn i zapijali colą) - takich filmów była setka. Ujęcia fajne, muzyka też niezła, ale to tyle...

Pallar_Anders_Visa

nie próbuję się nawet sprzeczać, bo nie wiem nawet od czego zacząć, gdybym chciał wyjaśnić Ci, że nie jest tak jak myślisz.

użytkownik usunięty
Pallar_Anders_Visa

Zdecydowanie wole się opierać o gust hamerykańców niż polskich brudasów, zakompleksionych pijaków i złodziei, których ostatnie osiągnięcia skończyły się w 45.

Hahaha no dokładnie. Wybaczcie, ale to Polska jest zacofanym i zasyfionym krajem, gdzie 90% obywateli to debile zapie*dalający w McDonaldzie, a reszta chleje pod mostem najtańsze piwsko za 1,50, a jak się uda to jakąś gównianą wódkę za 20 zł z monopolowego, a potem żebrają przechodniów o szlugi. Ja pie*dole rzygać mi się chce jak patrzę na to osrane polskie społeczeństwo, a filmy takie jak Drive utwierdzają mnie w przekonaniu, że gdzieś na świecie ludzie jeżdżą po pięknych miastach pięknymi autami i spotykają piękne kobiety, a nie sztuczne pasztety, które dopiero co spie*doliły z solarium, a jedyne co zdążyły zrobić to nałożyć na mordę pół kilo tapety. Polaczki wmawiają sobie, że ich kobiety są piękne, a tak naprawdę to gówno prawda, oczywiście zdarzają się niesamowite dziewczyny, ale znaleźć taką naprawdę piękną to trzeba po Wrocławskim rynku cały dzień chodzić. I tak jest ze wszystkim innym, jesteśmy 100 lat za murzynami i takie są fakty, Polska kraj z taką historią, kraj który tyle wycierpiał, a obywatele to półmózgi i śmierdzące żule. Wolę sobie pooglądać pięknych amerykanów w garniturach za 100 tys. dolarów jeżdżących autami za milion i piękne amerykanki z rozkładówek Playboya, a potem pracować na to by jak najszybciej spie*dolić z tego zje*anego kraju, który już nic nie osiągnie. Może za 100 lat coś się zmieni, ale ja nie mam zamiaru integrować się z takim plebsem. Życzę wam wszystkim udanego sylwestra i Szczęśliwego Nowego Roku. Spadam napić się drogiej whisky i zapalić drogie cygaro. Narazie

ocenił(a) film na 7
0wner2

czytam kolejną już Twoją wypowiedź na forum o tym filmie i kolejna bawi mnie przednio. dzięki, koleś!

ocenił(a) film na 7
0wner2

"Wybaczcie, ale to Polska jest zacofanym i zasyfionym krajem, gdzie 90% obywateli to debile zapie*dalający w McDonaldzie, a reszta chleje pod mostem najtańsze piwsko za 1,50"

0wner2 to do której grupy się zaliczasz?

darthkurak

Zapomniałem dopisać, że istnieje około 1% grupa polaków mądrych, która potrafi ogarnąć swoje życie. I oczywiście ja się do nich zaliczam.

0wner2

miałem doła po sylwestrowego ale wasze wypowiedzi dały mi chec do zycia -sa genialne mistrzostwo swiata tez uwazam ze obywatele imperium rządzą i dzielą i raczej racje ma jesuschrysler nz pallar co mnie osobiscie smuci .

ocenił(a) film na 9

Jesus, stawiam flaszke za Twoją wypowiedź, nic dodać nic ująć.

Pallar_Anders_Visa

Za to na FW kretyni zakładają konto tylko po to żeby zminusować film. Już wolę IMDB w takim razie.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

polak- wszystko wie najlepiej i:)
jak kto chce, ale ja korzystam z imdb
magiczny film!!!