Na imdb.com ten film ma ocenę 8.1 i jest 193. w rankingu...
A u nas? Ocena 7.2 i 1339 miejsce? Polacy to czasaem potrafią zamulić...
http://www.imdb.com/title/tt0780504/
Po pierwsze IMDb od jakiegoś czasu nie jest zbyt obiektywne i oceny są tam najprawdopodobniej podbijane przez PRowców, którzy w końcu zrozumieli jaką bronią dysponują. Dużo filmów w czasie premiery ma bardzo wysoką ocenę. Wystarczy przytoczyć "aferę" z Batmanem Nolana - fakt, film bardzo fajny, ale gdzie mu tam do takich klasyków jak Ojciec Chrzestny czy Skazani na Shawshank, które to strącił z piedestału w czasie swojej premiery.
Po drugie opierać się o gust hamerykanów, zadufanych w sobie, przepełnionych patosem, pączkożerców i półdebili to jest szczyt...
Pogódź się z tym, że uległeś propagandzie, nie umiesz obiektywnie ocenić filmu, bo nawet jakby on miał dla Ciebie te "10" to z technicznego punktu widzenia nie powinien dostać więcej niż 8, bo jest w nim wiele błędów, niedoróbek, nieścisłości i braków logiki, a przecież 10 = ideał. Pomijam prostą jak drut fabułę (taką, żeby amerykanie zrozumieli) i brak gigantycznych dialogów (co by nie pousypiali i żarli popcorn i zapijali colą) - takich filmów była setka. Ujęcia fajne, muzyka też niezła, ale to tyle...
nie próbuję się nawet sprzeczać, bo nie wiem nawet od czego zacząć, gdybym chciał wyjaśnić Ci, że nie jest tak jak myślisz.
Zdecydowanie wole się opierać o gust hamerykańców niż polskich brudasów, zakompleksionych pijaków i złodziei, których ostatnie osiągnięcia skończyły się w 45.
Hahaha no dokładnie. Wybaczcie, ale to Polska jest zacofanym i zasyfionym krajem, gdzie 90% obywateli to debile zapie*dalający w McDonaldzie, a reszta chleje pod mostem najtańsze piwsko za 1,50, a jak się uda to jakąś gównianą wódkę za 20 zł z monopolowego, a potem żebrają przechodniów o szlugi. Ja pie*dole rzygać mi się chce jak patrzę na to osrane polskie społeczeństwo, a filmy takie jak Drive utwierdzają mnie w przekonaniu, że gdzieś na świecie ludzie jeżdżą po pięknych miastach pięknymi autami i spotykają piękne kobiety, a nie sztuczne pasztety, które dopiero co spie*doliły z solarium, a jedyne co zdążyły zrobić to nałożyć na mordę pół kilo tapety. Polaczki wmawiają sobie, że ich kobiety są piękne, a tak naprawdę to gówno prawda, oczywiście zdarzają się niesamowite dziewczyny, ale znaleźć taką naprawdę piękną to trzeba po Wrocławskim rynku cały dzień chodzić. I tak jest ze wszystkim innym, jesteśmy 100 lat za murzynami i takie są fakty, Polska kraj z taką historią, kraj który tyle wycierpiał, a obywatele to półmózgi i śmierdzące żule. Wolę sobie pooglądać pięknych amerykanów w garniturach za 100 tys. dolarów jeżdżących autami za milion i piękne amerykanki z rozkładówek Playboya, a potem pracować na to by jak najszybciej spie*dolić z tego zje*anego kraju, który już nic nie osiągnie. Może za 100 lat coś się zmieni, ale ja nie mam zamiaru integrować się z takim plebsem. Życzę wam wszystkim udanego sylwestra i Szczęśliwego Nowego Roku. Spadam napić się drogiej whisky i zapalić drogie cygaro. Narazie
czytam kolejną już Twoją wypowiedź na forum o tym filmie i kolejna bawi mnie przednio. dzięki, koleś!
"Wybaczcie, ale to Polska jest zacofanym i zasyfionym krajem, gdzie 90% obywateli to debile zapie*dalający w McDonaldzie, a reszta chleje pod mostem najtańsze piwsko za 1,50"
0wner2 to do której grupy się zaliczasz?
Zapomniałem dopisać, że istnieje około 1% grupa polaków mądrych, która potrafi ogarnąć swoje życie. I oczywiście ja się do nich zaliczam.
miałem doła po sylwestrowego ale wasze wypowiedzi dały mi chec do zycia -sa genialne mistrzostwo swiata tez uwazam ze obywatele imperium rządzą i dzielą i raczej racje ma jesuschrysler nz pallar co mnie osobiscie smuci .