PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228558
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Opiszę krótko swoje wrażenia które mogą być pomocne osobom które nie oglądały jeszcze tego filmu.

Pierwsze co rzuca się w oczy to mozolna fabuła.
Ciekawa co prawda, lecz cały ten film można by zmieścić w pierwszych 15 minutach prawdziwego filmu akcji. Tu raczej zamiast dynamiki spotykamy się bardziej z "melodramatycznym" rozwojem akcji.
Podkład muzyczny towarzyszący bardzo często zamiast podkręcać napięcie (jak to zwykle bywa w filmach akcji) tutaj usypia.
Podczas trwania filmu niewiele się też dowiadujemy, ponieważ bohater jest małomówny i nieśmiały. Dwa momenty przykuwające uwagę to pościg na początku i drugi pościg w połowie filmu. Końcówka dość przewidywalna i mało emocjonująca.

Podsumowanie:
Film dedykowany dla osób którzy lubią wnikliwie analizować główną postać oraz powoli oswajać się z jej otoczeniem.
Fani "Fast and Furious", "60 sekund" itp. nie mają tu czego szukać.

Moja ocena 5/10

ocenił(a) film na 10
brian007

i tu jest właśnie totalna różnica między odbiorcami, u mnie muzyka wywołuje dreszcz na plecach. Jak widać jedyne momenty, które przykuły twoją uwagę to właśnie sceny typu fast and furious, dla mnie są tylko dodatkiem do całości.

ocenił(a) film na 1
brian007

Kompletna pomyłka

ocenił(a) film na 8
Znawca_filmowy

W porównaniu do F&F mistrzostwo świata.

brian007

Bezbłędne Arcydzieło. Najlepszy film w historii kina.

ocenił(a) film na 10
0wner2

Bez przesady z tym bezbłędnym arcydziełem;)
Ale nie da się ukryć, "Drive" to zajebisty kawał kina:)

WhiteDemon

Każdy ma swój punkt widzenia :)
Co by się stało gdybyśmy wszyscy jedli te same posiłki, słuchali tej samej muzyki, oglądali te same filmy... ??? ;)

ocenił(a) film na 10
brian007

Wolę sobie tego nawet nie wyobrażać...Istne pandemonium;)

ocenił(a) film na 9
brian007

Prawie arcydzieło. Za kilka lat będzie to film kultowy.