PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228558
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Muzyka w filmie

ocenił(a) film na 10

po prostu niesamowita! Do tego wybitny Ryan Gosling i bardzo fajna praca kamery

ocenił(a) film na 7
buzzkill

Co ciekawe, na filmwebie jest napisane, że muzykę tworzył Cliff Martinez, a w czołówce filmu pisało Angelo Badamalenti - gość od Davida Lyncha. Nie wiem gdzie leży prawda.

ocenił(a) film na 7
pablo12000

Pośrodku :) Niezły film z niezłą muzyką :)

ocenił(a) film na 10
pablo12000

tylko w kradzionej, gównianej jakości kinówce jest ten błąd. Jakbyś był w kinie albo chociaż poczekał na wersję dvd to byś wiedział.

ocenił(a) film na 7
powrot_glodzilli

Może masz rację. Dojazd do kina w dwie strony kosztuje mnie czterokrotnie więcej niż bilet, więc powinieneś mnie zrozumieć.

ocenił(a) film na 10
pablo12000

wystarczyło poczekać na dobrą wersję w dvd/hd, która już zresztą krąży po necie. Jak ktoś poważnie próbuje podchodzić do filmów, oceniać je i komentować na forum publicznym to chociaż tyle mógłby ze swojej strony zrobić.

ocenił(a) film na 7
powrot_glodzilli

Nawet pisałem swój pogląd na temat oglądania filmów w słabej jakości na forum filmu "Źródło".

Z nowościami jest właśnie ten problem, jednak film który oglądałem nie był w wersji kameralnej, a SCR. Całkiem dobrze to wyglądało zarówno od strony dźwiękowej jak i wizualnej.
Jednak gdy czekasz długi okres czasu na jakiś film, to czasami bardzo kusi obejrzeć go najszybciej jak możesz, nie zważając na warunki.

ocenił(a) film na 10
pablo12000

Wiem widziałem tę wersję, muszę przyznać całkiem znośna ale od razu zobaczyłem nieścisłości z kinową wersją, brak dwóch scen i te napisy na początku.

ocenił(a) film na 7
powrot_glodzilli

Zwykle oglądam filmy w lepszej jakości, jednak wiesz jak to jest gdy się na coś długo czeka.

Jakieś kluczowe te sceny ?

ocenił(a) film na 10
pablo12000

Dwie bardzo krótkie, pierwsza opowiada bajkę o żabie i skorpionie po zabiciu Nino, druga ważniejsza - pokazane jest, że zostawia całą kasę na parkingu przy trupie i odjeżdża.

ocenił(a) film na 7
powrot_glodzilli

MM, być może wrócę do tego filmu w lepszej wersji.

ocenił(a) film na 10
pablo12000

ja w wersji HD dojrzałem w pierwszej scenie, jak zostawia samochód na stadionie, w tle widać jak ci złodzieje też się przebierają za kibiców. W kinie nie bylem pewien czy planował ich tam zawieść czy to była ewakuacyjna droga ucieczki.

ocenił(a) film na 7
powrot_glodzilli

Obraz z projektorów raczej nie dorównuje HD czy BR, dlatego też czasem duża odległość od kina ma swoje plusy.

ocenił(a) film na 10
pablo12000

dokładnie, lepszy duży TV w domu ;) Największym plusem jest brak zagrożenia głupich napitych drących mordę gimnazjalistów.

ocenił(a) film na 7
powrot_glodzilli

No właśnie. Latający popkorn i śmiechy w każdej scenie z jakimś nawiązaniem do erotyki - nie tego szukam idąc na film tego typu :]