PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228558
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Nominacje!

ocenił(a) film na 7

Film nie jest jakiś wybitny, ale ma dwie, a może trzy rzeczy warte nominacji.
Montaż, Aktor pierwszoplanowy i soundtrack!
O ile dwa pierwsze jestem w stanie znieść, to brak nominacji za muzykę kompletnie nie
rozumiem.

ocenił(a) film na 8
pablo1503

nie zgadzam się do tego, że nie był wybitny, według mnie - genialny, ale nominacjami również byłam bardzo rozczarowana. powinien wylądować co najmniej w kilku kategoriach, ale Akademia nie byłaby sobą, gdyby wśród pierwszych nominacji nie umieściła rzygliwego wręcz spielberga i przyjaciół.

ocenił(a) film na 9
pablo1503

to oscary, oni z reguły pomijają te lepsze filmy ;)

pablo1503

aktor pierwszoplanowy? To tam grał jakiś aktor? Myślałem że pojawił się przypadkiem na planie, z jego wyrazu twarzy widac było że nie przeczytał scenariusza i ogólnie nie wiedział co się dzieje wokół, na dodatek chyba operator go podrywał bo tak się miło uśmiechał zapatrzony w dal bez powodu :)

ocenił(a) film na 7
Odudu

Oskary to tylko ''towarzystwo wzajemnej adoracji'', trzeba ich prosić by zobaczyli filmy które są nominowane. Czasami nawet nie oglądną tylko nie wiem losują który ma wygrać? Wystarczy zrobić szumu koło filmu. ''Drive'' to specyficzny film, na pewno nie jest to akcja. Pokazuję jakby dwie twarze bohatera, który momentami jest melodramatyczny, by nagle zmienić się w killera bez skrupułów. Nie jest to łatwy film, a z opisu przypominał mi ''Szybkich i wściekłych''-czyli lekki i bezbolesny. Mnie się podobał to mi wystarczy.

ocenił(a) film na 6
pablo1503

ja bym dał jedynie za zdjęcia i postac drugoplanową -OscaraIsaac. takie moje skromne zdanie:)