PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228558
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Nie rozumiem jednak jednego, o co wam chodzi z tą ścieżką dźwiękową? Zachwalacie muzykę w tym filmie pod niebiosa, a mi się najzwyczajniej w świecie nie podobała. Była wręcz słaba. Jakieś denne technoshity.. No nic. Ogólnie sam film jest niesamowity, wciąga od samego początku. Totalne przełamanie schematów, coś świeżego i innowacyjnego. Bardzo dobre role, szczególnie Ryana i Carey, godzinami mógłbym patrzeć na to, jak się do siebie uśmiechają :) Film na pewno nie dla każdego. Ciężko go sklasyfikować. Obyczajowy film akcji? Zabawnie to brzmi. Wbrew niektórym recenzjom ten film wcale się nie dłuży. Nie jest nudny, mdły, trzeba po prostu podejść do niego w inny sposób. Nie spodziewać się fajerwerków, ciągłej akcji i tony flaków. Po skrajnych opiniach znajomych i różnych komentarzach w sieci bałem się, że Drive będzie niewypałem, na szczęście okazało się wręcz przeciwnie. Każdy powinien obejrzeć ten film i ocenić według własnych upodobań. Ja od siebie z czystym sercem daję 9, choć za muzykę powinno być 8..

ocenił(a) film na 10
trutek122

eee technoshity? :D słyszałeś Pan kiedyś techno?

ocenił(a) film na 6
trutek122

muzyka mnie drażniła, akcji wcale nie byo wiec niewiem dlaczego mówi sie że to film akcji, no i jakie wartosci przekazuje ten film? że jak sasiadki maz jest daleko to można pchac się do niej?
daje 6/10 . i nie polecam.

ocenił(a) film na 10
trutek122

Mi też średnio przypadł soundtrack do gustu, ale chodzi o odzwierciedlenie lat 80' bodajże (Nightcall, Under Your Spell, A Real Hero). Podobał mi się jeden moment jeśli chodzi o muzykę, jak gusling znalazł martwego przyjaciela i wzniosły, wnet płaczliwy numer (Oh My Love). No i jak driver przychodzi po samochód, potem jeszcze w połowie filmu gdzieś prosty podkład (Tick of The Clock). Reszta - Cliff Martinez, praktycznie pod jedną nutę, typowe tło. W obliczu dzisiejszej nowoczesnej elektroniki, poskładanej gdzieś z chórkami i orkiestrą do obrzydzenia czystym brzmieniem jest to jakiś ewenement