PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228558
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

w ambientowej muzyce w tle... <3 Coś niesamowitego... wracam do oglądania i słuchania...

ocenił(a) film na 3
bioly

Szkoda że poza wspaniałą muzą reszta filmu to kompletna kupa. Brak akcji, brak jakichkolwiek logicznych dialogów. Film o byciu EMO.

ocenił(a) film na 8
Zanthus

Wracaj do Death Race, chłopcze:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
0wner2

Emoszional grułp- w skrócie EMO.

Mloda_Sowa

http://www.google.pl/search?q=emo&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=fi refox-a&um=1&ie=UTF-8&hl=pl&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=bkcDT7eXGc6PsAaF7N EL&biw=1440&bih=707&sei=hEcDT9GfEMrptQaj6pmyDw

Tu masz emo, nie widzę związku z Driverem.

0wner2

aja tobym zjad batoooonaa...

ocenił(a) film na 3
0wner2

Debil to Cie chyba zrobił i wychował. Tyle w temacie. Nie wyzywaj innych to sam unikniesz komentarzy.

Zanthus

chciałem zauważyć Zanthus, że to Ty wyzwałeś innych od pedałów w innym temacie ;>

darek12322

Tak robią typowe trolle i troglodyci.

0wner2

bardziej hipokryta niż troll ;)

ocenił(a) film na 3
darek12322

Szczekajcie do woli... w szkole was biją to wypłakujecie się na forum obrażając innych. Przykre dzieci :D

Zanthus

"szczekajcie? obrażając innych?" Chciałem kolego zauważyć, że to ty zacząłeś.

ocenił(a) film na 3
ogrim

Death Race bardzo mi się podobał. Tego właśnie spodziewam się po filmie akcji. Jakbym chciał sobie obejrzeć dramat to bym włączył Zieloną Milę albo Forest Gump, a nie takie nędzne niby-połączenie akcji z dramatem jakim jest Drive. Wszystko.

Zanthus

Typowy dzieciak, dla którego jedynymi dramatami są Zielona Mila i Forrest Gump (bo najbardziej popularne, a dzieciak nie ogląda nic innego niż filmy na TVN). Szkoda słów...

0wner2

jest wiele innych znakomitych dramatów, ale trzeba przyznać, że te są świetne ;)

ocenił(a) film na 3
0wner2

Ten dzieciak którego komentujesz ani nie ogląda TV, ani nie jest dzieciakiem bo ma 29 lat za miesiąc. Chyba Ci bycie psychologiem nie wychodzi, polecam inny zawód :)

Zanthus

Masz mentalność dzieciaka. 29 lat o niczym nie świadczy.

ocenił(a) film na 3
0wner2

W Twojej ocenie mogę mieć nawet mentalność Araba, geja i Świadka Jehowy. Wypowiedzi kogoś kto zachwyca się miernotą kina taką jak Drive nie może stanowić jakiejkolwiek wartości merytorycznej czy oceniającej.

Zanthus

nie ma to jak chwalić się wiekiem.

ocenił(a) film na 8
Zanthus

kolejny kulfon.
Oceniasz ten film na 3/10 a "Pirania 3D" na 7/10?...patrzę ten wielokropek i nie wiem co napisać.

ocenił(a) film na 9
bioly

muzyka wspaniała ... w Contagion Cliff Martinez także robił muzykę :)

ocenił(a) film na 10
wojcieszekvoiti

czytanie postow zanthus'a skonczylo sie dla mnie w momencie gdy zobaczylem ocene death race.

ocenił(a) film na 3
rokidu93

Niestety dla niektórych tylko dramat ewentualnie komedia może mieć ocenę 10. Dobre kino akcji, czy SF czy Horror może mieć już tylko 5-7 i nie może zdobyć oscara czy innej wartościowej nagrody. Żal was czytać.

Zanthus

oczywiście, że może zdobyć, ale na pewno nie "death race"... ;) taka np. Incepcja zdobyła nomniacje do oscarów ;)
po drugie, nie tylko "death race" . Tak samo jest z "piratami z karaibów" i "wyścigiem z czasem"

ocenił(a) film na 10
Zanthus

absolutnie nie.. Nie dyskryminuje gatunkow; po prostu sa filmy, ktore nie zasluguja na pewne oceny, ktore czesto bywaja zanizone lub zawyzone. Nie mnie na sile przekonywac; nie podobalo ci sie no ok twoja sprawa.. ale jak sie patrzy jak ktos zaniza temu filmowi srednia niezasluzona ocena: 3 to az boli patrzec bo widac naprawde nie pojales filmu.

ocenił(a) film na 3
rokidu93

Gdyby umieszczono ten film w kategorii dramat obyczajowy to dałbym mu nawet i 6. Problem leży w tym, że jakiś niepełnosprytny człowiek umieścił go w kategorii akcja, której tam NIE MA. Nie umiem tego inaczej wytłumaczyć ludziom, którzy jeszcze tego nie pojęli. Spróbujmy może tak:

Osoba która nie widziała tego filmu loguje się na filmweb, widzi wysoką notę i kategorię Akcja co skłania ją do obejrzenia. Dlatego właśnie dałem 3. By zaniżyć ocenę. Nie dałem 1 jak pajac z fotka.pl tylko realnie, w kategorii akcja ten film nie zasługuje na więcej niż 3. W innych kategoriach owszem. Za muzykę dałbym 9 ale w kategorii akcja nie ma tam nic!

ocenił(a) film na 10
Zanthus

No ale to masz zamiar krzywdzic film bo jakis za przeproszeniem 'pajac' nie umie dostosowywac gatunku? W ten sposob ranisz dzielo, ktore na to nie zasluguje bo naprawde jest genialnie zrobionym filmem. Sugerujesz sie zle dobranymi elementami ze strony czy oceniasz calosc ktora obejrzales i ktora nie ma nic wspolnego z tym, ze na filmwebie na ktory zajrzales podano gatunek 'akcja'? No przeciez to smieszne...