Dlaczego podczas pościgu w połowie filmu Ryan hamuje ręcznym i jedzie do tyłu? Nie
rozumiem tego zabiegu - jak on chciał w ten sposób wycyckać drugiego kierowcę?
Kocham ten film. Nareszcie coś innego co do tej pory widziałam.
użył ręcznego aby zrobić obrót o 180 stopni ale faktycznie nie wiem po co jechał do tyłu, zresztą pościgi są w tym filnie bardzo słabe, Ryan śmiga Mustangiem GT 5.0 bez problemu dogania go kredens 300C, gdy podczas pościgu mijają samochód w nastepnym ujęciu jest już inny samochód. Nie mówię już o tym że jego auto jest niezniszczalne, (Chevelle 73) pieprznął czołowo inny wóz a nawet lampy mu się nie zbiły.
Oglądałam znowu tą scenę i mam wytłumaczenie: Kredens dogania Ryana, ten hamuje i obraca auto, żeby tamten gostek zwolnił (pomyślał, że Mustang będzie jechał w przeciwnym kierunku). Ryan widział, że ma przed sobą skrzyżowanie i chciał zmusić łysego, żeby znowu zahamował i wrył się w barierki, czy co to tam stoi. Dla mnie super scena!
Btw: Ryan jedzie wolniej szybszym (bo tak napisałeś, ja się nie znam) samochodem, ponieważ wiezie milion dolców (kupa kasy jakby nie było), no i te ciężkie piersi Pani Christiny . . .