PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228557
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Jak już nie ma co obejrzeć to można zastanowić się nad tym tytułem

Damietto

Weź przestań kłamać, bo ktoś może wziąć te bzdury na serio i jeszcze nie obejrzy tego filmu.

ocenił(a) film na 4
0wner2

To co takiego było fascynującego ,że go tak zachwalasz ? Główny bohater powiedział max 10 zdań na 140 min.

Damietto

A po cholerę miał cokolwiek mówić? Ten film miał genialną muzykę, zdjęcia, fabułę, grę aktorską, auta, sceny akcji, klimat, wszystko było na najwyższym poziomie, danie mniej niż 10/10 to obraza dla tego Arcydzieła.

ocenił(a) film na 4
0wner2

Widząc Twoje oceny filmów wnioskuje ,że masz spaczony gust ! ( rozumie ,że wszystkie filmy które oglądałeś/aś są arcydziełami litości )

Damietto

Ja widząc twoje oceny również uważam, że masz spaczony gust: najwyżej oceniony Straszny film i Wyścig szczurów. Dzieciaku skończ się kompromitować, na około 1100 ocenionych przeze mnie filmów tylko 50 dostało maksymalną notę.

Damietto

Hahaha dopiero teraz zobaczyłem, że oceniłeś Las Vegas Parano na 1/10. Nie mamy o czym rozmawiać, wracaj do gimnazjum szczylu.

użytkownik usunięty
0wner2

No to żeś się rozpisał. WoW! Drive jest dobrym filmem, ale mną nie wstrząsną. Jest dobrze zrobiony to fakt, ale dla mnie tylko tyle. I jest mnóstwo filmów z dobrą muzyką, ciekawymi zdjęciami, z bardziej rozwiniętą fabułą - tutaj rozumiem sama fabuła była tylko pretekstem do ukazania emocji, chodziło o to żeby wczuć się w klimat i tak dalej, więc się nie czepiam. Sceny akcji i sensacji też się widziało lepsze, tak jak i lepsze kreacje aktorskie. Tutaj było ok i mam nadzieję że koleś zagra w jeszcze czymś fajnym. I dałem filmowi bodajże 8, dlatego bo mi się podobał i dlatego że zasłużył właśnie na tą a nie inną ocenę, i dla mnie nie jest arcygenialny. Jest dla mnie dobry na 'piątkowe popołudnie' i tylko tyle.

No widzisz, a dla mnie jest najlepszy, bo miał to coś czego żaden inny film jaki oglądałem wcześniej nie miał.

ocenił(a) film na 4
0wner2

Powiedz mi gdzie dałem maksymalną ocenę ? Z resztą jak oceniasz film pt. niezniszczalni na arcydzieło to widać ,że coś masz z główką nie tak. Niesamowicie się tym filmem fascynujesz.
Może jesteś krypto g.ejem ? i lecisz na tego aktora ? Bo nic tam szczególnego nie widzę.
Fabuła jest słaba jak zawsze główny bohater chce ochronić swoją kobietę i dziecko... oklepane przewidywalne. Film na jeden raz na dla zabicia czasu.

Damietto

Niezniszczalni to zajebiste kino akcji, dałem 10 za sentyment do aktorów, normalnie film zasługuje na 7-8.

Damietto

"Słaby" to na moje oko zbyt mocne określenie. Wiele dobrego słyszałem o tym filmie - że warto, że trzeba, że koniecznie. Obejrzałem i... w zasadzie tyle. Historia mnie nie porwała, warsztatowo jest to produkcja na dobrym, hollywoodzkim poziomie - nic ponad to. Przesadnie szerokiego pola do interpretacji również tutaj nie dostrzegam. Ot, mocna siódemka (boleśnie odczuwam ograniczenia 10-stopniowej skali ocen). Ale żeby od razu arcydzieło albo - z drugiej strony - gniot? Nic z tych rzeczy. No chyba że ktoś ocenia filmy na zasadzie "czarne" i "białe" ;)
I panowie, umówmy się: ocena z definicji jest subiektywna, a gusta - jak wiadomo - bywają różne. To że ja wystawiam określone noty nie znaczy, iż inna osoba musi ten pogląd podzielać.

Damietto

Ja odradzam nawet podczas nudy.