PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228558
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Ten film ma na pewno CONAJMNIEJ dwa kawałki pochodzące z soundtracka TSN.

Otóż takie rozwiązanie jest debilne i lamerskie, NAWET jeśli kompozytorem jest ta sama osoba. Nie wiem jak jest tutaj, ale to i tak nie zmienia sytuacji. I mówię oczywiście o autorskich kawałkach, nie o piosenkach.

ocenił(a) film na 8
Ouzo

No i co tak ciebie zbulwersowało,jesli sie nie myle to tych dwóch kawałkow nie ma na oficjalnym soundracku...

aronn

Nie obchodzi mnie co sie znalazlo na soundtracku filmu tylko W SAMYM filmie.

Czemu mnie to zbulwersowalo? Przedstawie to na przykladzie:

Wyobraz sobie sytuacje gdzie w jakims nowym filmie jest wzruszajaca scena i leci nagle w tle glowna melodia z np. Dawno temu w Ameryce albo z Ojca Chrzestnego. To jawna kradziez i tyle. I nie tyle kradziez kawalka co wywolywanie emocji czyjas praca tutaj: melodia(nie piosenka bo z tym sprawa ma sie zupelnie inaczej). Bo widzisz ten kawalek to istota DtWA albo OC, jest z nim ŚCIŚLE kojarzony. Tak samo jak te dwa kawalki uzyte w Drive to esencja TSN.

Rozumiesz juz?

Szczerze to pierwszy raz sie z czym takim spotkalem

Ouzo

Niby które kawałki? Oglądałem TSN i nie kojarzę żadnego. Wyślij bezpośrednie linki do utworów to uwierzę.

Ouzo

"Nie obchodzi mnie co sie znalazlo na soundtracku filmu tylko W SAMYM filmie."

Nie znalazło tylko jest umieszczone celowo w pirackiej kopii wypuszczonej do internetu żeby frajerzy się nacięli. Soundtrack w filmie jest zupełnie inny.

ocenił(a) film na 8
neo_angin

hehe,naprawdę?

neo_angin

Tak, neo_angin ma rację. Czytałem o tym niedawno, ciekawy patent.

neo_angin

Czy ktoś mi powie wreszcie o które utwory chodzi?

ocenił(a) film na 8
0wner2

jeden to chyba ten:

http://www.youtube.com/watch?v=CM0ULDJhCRY

aronn

I ten

http://www.youtube.com/watch?v=1Ua2gabdJoc

neo_angin

Faktycznie w screenerze je wstawili. W ripie juz nie ma.

ocenił(a) film na 9
Ouzo

A teraz zagadka! Soundtrack, kiedy jest buzi w windzie przed petowaniem japy tez leci taki całkiem przyjemny utworek i na bank, na milion procent słyszałem go w innym filmie. Kto mi podpowie otrzymuje 2 metry sześcienne darmowego powietrza i piwsko za swoją kasę. A tak serio to proszę pomóżcie bo spędza mi to sen z powiek!