PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228558
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Film jest po prostu wtórny, niczego nie wnosi, opiera się na klasyce. Bardzo kiepski pastisz.

evela03

Bardzo kiepska prowokacja.

ocenił(a) film na 5
evela03

Rzeczywiście film kiepski ale nie beznadziejny.

Cineman_filmweb

Kolejna marna prowokacja.

ocenił(a) film na 5
0wner2

Rzeczywiście jakoś nie mogę sprowokować cię do myślenia :))

ocenił(a) film na 5
0wner2

O kurcze ! Cofasz się już do najprostszych dźwięków :)

Cineman_filmweb

Dostosowuję się do twojego poziomu :)

ocenił(a) film na 5
0wner2

To musiałbyś się najpierw "udomowić" :)))

Cineman_filmweb

Przecież to ty zwierzęciem jesteś :)))

ocenił(a) film na 5
0wner2

Każdy człowiek jest - czyli musiałbyś się jeszcze uczłowieczyć :))

Cineman_filmweb

Ja jestem nadczłowiekiem psie :)))

0wner2

Cineman po co wdajesz sie w kłótnie z kimś kto ocenia "Niezniszczalni" na 10/10 ? to już mówi wszystko o jego wiedzy i guście filmowym LOL

Glock

No właśnie. Po co zaczynacie rozmowę z kimś kto (w przeciwieństwie do was) wyraźnie zna się na kinie? LOL

ocenił(a) film na 5
Glock

To nawet nie kłótnia tylko relax :) Pozdro.

ocenił(a) film na 5
0wner2

Mówisz że jesteś nadczłowiekiem ?...a co na to Twój lekarz ???

Cineman_filmweb

Nie potrzebny mi lekarz.

użytkownik usunięty
Cineman_filmweb

Ołner czuje się nad, jee

użytkownik usunięty
evela03

Przecież ten film jest bardzo daleki od pastiszu

ocenił(a) film na 8
evela03

Pastisz?Wiesz co to słowo znaczy ?

ocenił(a) film na 4
justynkatg

Pastisz? Tak wiem: z wł. pasticcio – pasztet.

evela03

Oczywiście że podobne scenariusze już były tylko trudno w tych czasach nakręcić czy nagrać(również w muzyce)coś co jest nie wtórne
Muzyka też mi się bardzo podobała bo przypominała mi lata 80.
Jednak ogólnie ten film aż tak wielkiego wrażenia na mnie nie robi może dlatego że aktor grający główną rolę w ogóle mi nie podchodzi.
Ale zgadzam się że film jest bardzo dobrze nakręcony.
Trochę podobny do filmu z 1981 roku Złodziej mimo że filmy są tak różne w fabule i Złodziej jest starszy, to jakoś tak mi się kojarzył.
polecam
http://www.filmweb.pl/film/Z%C5%82odziej-1981-36801

ocenił(a) film na 6
entregado66

Obejrzalam wczoraj ten film i musze przyznac, ze jestem rozczarowana. Faktycznie film dobrze nakrecony, ale z minuty na minute wydawal mi sie coraz gorszy. Aktor grajacy glowna role kompletnie mnie nie przekonal.

Coco_5

No bo fabuła jak w dziesiatkach filmów oczywiście USA,samotnik poznaje kogoś pomaga,wplątuje się w coś,zabijają mu przyjaciela itd...kwestia jest w tym że w Drive jest ciekawa muzyka,osczędność w grze aktorskiej jest zgadza się jednak może za duża ta oszczedność?,ale były też momenty dla mnie przewidywalne(np.w momencie napadu na ten lombard wiedziałem że ten Standart coś zepsuje i mu nie wyjdzie i po wcześniejszej scenach z z nim wiedziałem że ten gość musi w tym filmie zginąć ;)Zgoda film dobrze nakręcony, ale czy np,zdjęcia są aż tak wspaniałe w tym filmie?
Nie chodzi oto że mi się ten film nie podobał bo był przyzwoicie nakręcony,nierozumiem tylko tych zachwytów,również nie bardzo rozumiem zachwytów nad aktorem Goslingiem,mnie on nie przekonuje ,jednak muszę zobaczyć go w czymś innym.

ocenił(a) film na 4
entregado66

Jak dla mnie na chwilę obecną Gosling to aktor jednego filmu: Fanatyka.