Film ma taka ocenę, bo nie każdy ma 20 lat i lubi jak dużo strzelają albo jak muzykę
napisał
znany raper. Film jest skierowany do dojrzałego odbiorcy który niejedno w życiu widział a
nie
do dzieciaków zapatrzonych w komiksy Marvela i inne głupoty rodem z plasticwood
A co tu za obraz jest pokazany niby? Walka o kasę jak wszędzie, brutalne mordertswa, które wypadają gorzej niż strzelanina i akcja tak monotonna, że można usnąć. Słaba produkcja
A o czym miała być niby historia...? O smarowaniu kromki chleba margaryną? ;)
- gdyby strzelaniny wypadły lepiej niż nijakie morderstwa film byłby lepszy...? Sorki, ale niektóry komentarzy kompletnie nie łapię.
Nie znać, na czym? Oglądam film i czuję, czy mi się podobał czy też nie, mamy wolność słowa, więc wyrażam swoją opinię na ten temat, proste.
Dobrze, że Ty się znasz, wystarczy.. Reszta nie musi się znać, bo i tak Ty jesteś najmądrzejszy, nie przegadasz... I nawet nie będę próbował.
Świetny klimat, realistyczna akcja, muzyka. Albert Brooks wymiata . Perlman też ekstra. Scena na plaży majstersztyk. No i zakończenie.
Miodzio. A spodziewałem się transportera. Bardzo pozytywne zaskoczenie.
Zgadzam się i w przeciwieństwie do np Transportera, czy Fast and Furious ten film nie jest skierowany do dzieciaków. Tam wygładzają sceny i nie pokazują krwi np, a tu mamy pełną brutalność i realizm jednocześnie. Dodatkowo znacznie lepsze aktorstwo i świetny soundtrack i klimat.
Nie, nie i jeszcze raz nie dla tego filmu. Rozumiem, że twórcy wzorowali się trochę na Taksówkarzu z De Niro i Ryan Gosling mógłby śmiało powalić na łopatki, ale coś w tym filmie nie zagrało. Muzyka dobra, aktorzy dobrzy... nie wiem... nie wiem.... ktoś coś zepsuł moim zdaniem.
Trochę uogólniasz. Uwielbiam komiksy Marvela (komiksy, nie filmy) a Drive uważam za jeden z najlepszych tegorocznych obrazów (zaraz po Melancholii).
Ja mam 35 lat i jeszcze bym sobie "Thorgala" poczytał ;)
@Witcher
Pewnie ze trochę uogólniłem, ale to dlatego żeby ukazać pewien typ współczesnego odbiorcy kina.
Sorry, ale jest dużo komiksów wybitnych takich jak Sandman, więc proszę tu nie obrażać fanów komiksów.