Ostrzegam przed tym filmem, strata 1h40min. Nikt mi tego czasu już nie zwróci. Nie mam pojęcia skąd tak wysokie noty. Ten film nie ma nic wspólnego z filmem akcji. Pierwsze 10 min zapowiadają ciekawy film, później odrobina romantyzmu, a film cały powinien być kategorii psychologicznej. Naoglądałem się sporo filmów i naprawdę szczerze polecam poświęcić ten czas na drzemkę, doszlifowanie angielskiego lub posprzątanie w domu. Wieje nudą, 1h30min oglądania obrazów z muzyką, bo bohaterowie za dużo nie mówią. Kto jest innego zdania musi lubić gatunek psychologiczny, być po prochach lub dać się nabrać reklamie. Bo inaczej po obejrzeniu byłby tego samego zdania. Kto się jednak zdecyduje, to good luck, u will need it :D
niezle stary... Na szczescie "Tylko seks' jest tak bardzo dobrym filmem godnym czasu kazdego widza.
"Tylko seks" śmierdzi niskim budżetem ale jest dobrze zrobiony. Tutaj natomiast mamy odwrotną sytuację
twoim zdaniem "Tylko seks" jest dobrze zrobionym filmem, a "Drive" zle? na tle budzetu? chyba naprawde nie mamy o czym rozmawiac.
To Ty porównujesz te filmy. Ja stwierdzam, że są na zupełnie innym poziomie. Powiedz mi, że postać niejakiego Nino jest dobrze obsadzona i zagrana to parsknę śmiechem i zgodzę się z Tobą chociaż w jednym aspekcie- nie mamy o czym rozmawiać. Poza tym jeśli się już do kogoś zwracasz, to w dobrym takcie jest pisać "twoim" dużą literą, tym bardziej na początku zdania...
nie wychowujmy sie nawzajem. Nie wiem w ktorym momencie porownalem te dwa filmy? wspomnialem jedynie, ze na tle ocen wyroznia sie 1/10 dla Drive a 8/10 dla Tylko seks. Nie porwnywalem nigdzie tych dwoch filmow ale same ocenianie w taki sposob uwazam za niesprawiedliwe. Nie robie reklamy, ale nie tez antyreklamy jak zalozyciel tematu, masz racje w jednym; sa na pewno na zupelnie innym poziomie...
Moim zdaniem ocena 10/10 dla tak słabego filmu jest niesprawiedliwa. Arcydzieło kinematografii to na pewno nie jest. Dostał jedynie nominację do Oscara za montaż dźwięku, z czym się w zupełności zgadzam. Tak samo jak założyciel tematu odczuwałem senność podczas projekcji. Klapa. A Ty wywlekasz ocenę autora tematu do zupełnie innego filmu, który nie jest filmem akcji. Gdzie tu sens, gdzie logika.
Ok każdy ma prawo do swojej oceny, ale...ja miałem ciarki po obejrzeniu tego filmu. Dawno nie oglądałem tak mega klimatycznego filmu. 10/10
nie wiem jak można dać filmowi 1/10 bo "był nudny". Rozumiem że kogoś może nie interesować taki film albo po prostu nie rozumie konwencji.. ale taka ocena to chyba wystawiona z głupoty (w sumie nie chyba tylko na pewno). Wg najlepszy film roku i jeden z najlepszych ostatnich lat.
widzisz najgorsze w tej całej dyskusji na temat tego filmu jest to że jesli ktos napisze że ten film mu sie nie podoba to Ci dla których jest on arcydziełem od razu wyzywają przeciwników od głupków, debili itp. itd. Na dodatek "Wy" tego nawet nie zauważacie że można miec odmienne zdanie i tyle, na siłę chcecie przekonać resztę do swojej racji choćby nie wiem co. To dla mnie jest żałosne. Zachowujecie sie jak Ci wszyscy wielbiciele "wielkiej" sztuki. Sorry ale ja nigdy nie potrafiłem zrozumiec co może się podobać w obrazie na którym ktos namalował kreskę, kropkę i jeszcze jakiś szlaczek a inni płacą za takie obrazy miliony i zachwycają się ze hej. Najlepiej podsumowuje to reklama chyba jakiegos samochodu gdzie ludzie wychodzący z galerii zabierają swoje ubrania z wieszaka przy którym stoją "wielcy" znawcy sztuki i dyskutują oraz podziwiają "to dzieło" jakim jest zwykły wieszak. Ale ja nie przekonuję na siłę takic ludzi że to nic ciekawego. Spoko jesli ktos chce płacić za to miliony to jego sprawa ale niech na siłe mnie do tego nie przekonuje i nie wyzywa mnie od głupców. To samo widzę jest z tym filmem. Skoro dla Ciebie jest to film jeden z lepszych ostatnich lat to niech sobie będzie tylko że ja uważam inaczej i przynajmniej mam jakies argumenty typu: samochód który uderza z wielka siłą w inny i nawet nie zarysował sobie maski, albo ten jego tępy wyraz twarzy + wykałaczka w zębach (w takim razie film Cobra z Sylvestrem Stallone też powinien się Wam bardzo podobać, tyle że tam uzywał zapałek). Te Wasze teksty ze inni sa za głupi żeby zrozumiec ten film, że nie łapiemy o co w nim chodzi można sobie ... bo w takim razie ja też moge napisać w druga strone o filmach które Wy uważacie za chłam. Widocznie nie potraficie ich zrozumieć, nie łapiecie ideii i przekazu bo poprostu jesteście za głupi :D
Brawo!!! Wszyscy mogą się uczyć poszanowania czyjegoś gustu od tego użytkownika. Takie komentarze typu: "współczuję gustu", "pewnie przespał połowę filmu, a teraz nie wie co prawi", "lepiej żeby to był trolling bo inaczej to marnie świadczyłoby o użytkowniku" itd itp to co to za komentarz do filmu?? Lepiej napiszcie co w tym filmie was zachwyciło a nie obrażacie innych.
Po co pisać co nas zachwyciło, skoro wszystko jest genialne? To wy powinniście raczej napisać jak cokolwiek mogło was nie zachwycić.
Oczywiście, że to świadczy o Twojej i ludzi tego pokroju inteligencji! Ja rozumiem gusta, rozumiem też to, że zwyczajnie Cię znudził. To są Twoje odczucia i nikt Ci ich nie zabroni. Ale dając 1/10 mówisz o sobie - jestem debilem. Są oceny 2/10, 3/10 itp. Dając 1 porównujesz to do największych gniotów wszech czasów. Zwykły wieszak to wciąż zwykły wieszak, a nie wieszak wyjęty ze śmietnika, połamany i cuchnący. Wystawiłeś sobie wizytówkę. Z takimi ludźmi nie chcę mieć do czynienia, a niestety pełno ich w tych czasach.
Obejrzałem tylko dla tego, że mojej siostrze się podobał i gorąco go polecała. Przez 1'40 starałem się zrozumieć o co jej chodziło. Myślałem, że może na końcu będzie to "coś". Niestety nie było ;(
A jak ktoś chcie się dowiedzieć co się stało z tymi pieniędzmi, bronią i samochodem, jak ci gangsterzy się na koncu wzajemnie zabili, to polecam Sivi kamion crvene boje :)
Dlaczego próbujecie mi ubliżyć? By wypowiedziałem swoją opinie na temat filmu? Bo mam inne zdanie niż reszta? Co jest z wami nie tak? Wyjdźcie może ze swych klitek, bo te filmy wam mózgi powyżerały <lol>. Ani dyskusji, ani próby przekonania co do swojego :/
Co do reszty, która wypowiedziała się w sposób normalny - Dziękuję.
Nie jestem znawcą filmu, ani nie doszukuję się większej głębi w nich, acz jestem prostym maniakiem lubiącym filmy, który w sposób prosty oczekuje od filmu z gatunku 'film akcji' - akcji. To nie jest film akcji, a melodramat ciągnący się w nieskończoność. I przed tym ostrzegałem i ostrzegam :)
Pozdrawiam
No tu jest problem, bo z jednej strony nie chcesz zeby Cie obrazano, a z drugiej ublizasz temu filmowi ze jest mega nudny i zeby na 100 % go nie ogladac bo to tylko strata czasu, kolejno obrazasz ludzi ktorym sie spodobal ten film, a co gorsza insynuujesz ze moga byc nawet narkomanami w tym wypadku; no i na koniec prostacki zarcik zeby pokazac jaki to z Ciebie luzak.
Coz wiec moge powiedziec jestes prostakiem (sam to tak ujales), bez umiejetnosci obiektywnej oceny, a dodatkowo boisz sie krytyki w stylu w jaki sam krytykujesz.
Ale za to jestem pewien, że ty coś bierzesz :). Wyczytałeś co chciałeś i powiedziałeś co wiedziałeś. Żenujący z Ciebie ludek.
Niestety w Twoim rozumowaniu brakuje logiki. Jeśli uważasz, że film był melodramatem (chociaż faktycznie wcale nim nie był) to czemu oceniasz go jako film akcji ? Sugerujesz się gatunkiem na filmwebie ? Nie masz własnego filmowego wyczucia bądź mu nie ufasz ?
Filmweb daje nam możliwość oceny według swojego gustu i każdy z tego korzysta. Wy nie będąc dyplomowanymi 'krytykami' również korzystacie z tej możliwości. Jak to się mówi "niech pierwszy rzuci kamieniem...".
Odnośnie prochów w moim pierwszym poście...Naprawdę bierzecie DO SIEBIE to co napisze w necie anonimowa, nie znana wam osoba? O.O. Chyba warto się chwile zastanowić :/. W każdym bądź razie miało to formę żartu :).