Refn swoim dzielem wyraza szacunek dla widza, po raz kolejny, serwujac nam dobre, na jakis czas zapomniane, kino.Chlonelam kazda minute filmu, genialna,niesamowicie dobrze dobrana do poszczegolnych scen muzyka! gwarantuje poszukiwanie soundtracku po powrocie z kina, ta muzyka zapada w widzu na dlugo. Watek subtelnie rodzacego sie uczucia ukazany w spokojnej, wrecz lakonicznej narracji, na tle historii nieudanego napadu, kilku bardzo brutalnych scen, owiniety fantastyczna muzyka, nasyca film nieprzecietnoscia i prawdziwoscia. Polecam pojsc do kina, bo ogladajac film na komputeterze odbieramy sobie polowe przyjemnosci z obcowania z tak dobrym dzielem..Slowem-uczta dla oka i ucha!
Dokładnie - Efektu oglądania w kinie tego arcydzieła nie można porównać z niczym innym.
Nigdy w życiu nie oceniłem żadnego filmu na "10". Ten rozdziewiczył moją tabelę opinii.
Gdy zobaczyłem trailer pomyślałem "O spoko, film akcji z młotkiem zamiast spluwy - idę".
Udałem się do sali kinowej - obejrzałem - szczękę 2 godziny po seansie zbierałem.
Klimat, fabuła, gra aktorska, dźwięki (!!!), soundtrack (!!!!!), lekki poblask różowej tandety, charakter głównej postaci . Takiej kombinacji wspaniałości nie dostarczył mi żaden seans filmowy. Co prawda wielu ludzi nie zrozumie tego filmu - nie winię ich, kwestia wysublimowanego gustu.
10 i wszystkie nagrody jakie może otrzymać. Na kolejny film tego reżysera wybiorę się na klęczkach.
zebys nie czekal na nastepne filmy, zobacz inne polecane dziela Refn :"Bronson" i "Valhalla Rising". Tez podobno dobre, jeszcze nie ogladalam, ale nazwisko rezysera mnie juz przekonalo..
Valhalla Rising jest genialne, nie tak jak Drive, ale jednak. Bronson świetny, polecam również całym sercem trylogię Pusher. Reszty jego filmów nie widziałem, ale muszę to nadrobić.
Dokładnie film jest super!! Ttrzeba go obowiązkowo obeirzeć w sali kinowej. Sam złamałem swoją zasadę i poszedłem do multidrogiegokina żeby go zobaczyć (w Szczecinie tylko oni graja Driva:( ).