PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=399746}

Drive

2011
7,2 229 tys. ocen
7,2 10 1 228557
7,4 90 krytyków
Drive
powrót do forum filmu Drive

Nic dodac, nic ujac. Muza dodatkowo pograzyla ten film; dobra do Twin Peaks, ale nei do zadnego innego filmu. Szkoda, ze Gosling wybral tego typu filmidlo.
Dla mnie syf :-)

qzka

HAHAHAHAHAHA. Od razu cię nakieruję że mimo że na swojej pirackiej kopii miałeś Badalamentiego to nie robił on muzyki. Muzyka to jeden z największych atutów filmu.

ocenił(a) film na 9
neo_angin

Nawet na pirackiej kopii muzyka była zachwycająca. :)

milkaway

Chodzi o to że na tej wersji która wyciekła do internetu były inne napisy początkowe i koleś myślał że kompozytor z "Twin Peaks" robił muzykę. To nawet nie było podobne do twórczości Badalamentiego który początkowo miał skomponować muzykę do "Drive" i w początkowym montażu jest wymieniony jako główny kompozytor.

ocenił(a) film na 9
neo_angin

Słyszałam o tym, ale czytałam też, że trochę inaczej była udźwiękowiona wersja kinowa od tej, która krąży po internecie, stąd mój post. :)

milkaway

To sobie sprawdzę może jutro. Byłem 2 razy w kinie to odczuję to.

ocenił(a) film na 9
qzka

"dobra do Twin Peaks, ale nei do zadnego innego filmu" - kwestia napisów czy nie ale jak ktoś myśli, że elektro pop stylu 70-80's pasuje do Twin Peaks a nie pasuje do Drive to musi mieć tak cięty umysł i wymagający gust jak rozklekotany wóz z sianem.
qzka - jeden z moich ulubionych komentarzy na forum.

ocenił(a) film na 5
qzka

Tak to jest jak się spiraci film i czyta gówno warte napisy, za ten post powinni ci od razu odciąć neta i zabrać dysk jako dowód na ściąganie filmów-piratów. Poza oczywistym faktem,że muzyka nie ma z twin peaks nic wspólnego to zgadzam się,że jest najwięszym atutem tego filmu.