świetnie zdjęcia, super dobrana muzyka. otwierająca scena zapowiadająca miażdżący film
okazała się tylko jednym z lepszych przebłysków tego filmu. jasne, można raz na jakiś
robić bardzo syntetyczne dialogi wypełnione przez 80% ciszą ale może jednak nie przez
cały film. były zresztą tak banalne i na siłę nibyinneartystyczne, że wyszedł tylko
pseudoartyzm, który od pewnego momentu stał się śmieszny. takie 'między słowami' ale
bez sensu, Disney z drastycznymi scenami. wszystko w filmie wydaje się być aż do bólu
przewidywalne, historyjka, która była opowiadana już miliard razy. nie wiem jak można w
ogóle porównywać to do fight club, memento czy innych o wiele lepszych filmów od tego.
film miał klimat ale to nie znaczy automatycznie, że był rewelacyjny skoro nie powoduje
kompletnie żadnych przemyśleń ani nawet niczym nie zaskakuje pod względem fabuły.
Kto to porównuje do FC? Zupełnie inne filmy. "Memento" dla mnie trochę przereklamowane bo przewidziałem to niby zaskakujące zakończenie po bodajże 10 minutach. Montaż był spoko za to.
Fight Club to gówno dla takiej dzieciarni jak ty plantumku. Po prostu go nie rozumiesz i nie zaprzeczaj bo potwierdziłeś to na forum SP. Przereklamowany to jest ten twój Avatarek. Arcydzieło? Dobre żarty.
pod kawałkami z soundtracku na youtubie wyczytałem różne porównania z fight club np. a Drive jest po prostu płytki, bardziej nastawiony na dobre zdjęcia i ogólnie fajny obrazek niż na jakieś wartości zawarte w fabule. dialogi w tym filmie były na poziomie miernego serialu. ja wiem, że o to chodziło reżyserowi i zrobił to na pewno umyślnie ale mnie to po prostu męczyło. nie dowiedziałem się nic nowego, nie wzbudziło to żadnych kompletnie przemyśleń, nie zaskoczyło, nie budowało napięcia, po prostu nie mogę doszukać się morału w tym przedsięwzięciu.
A ja tam lubie sobie sam dopowiadac co mysli dana postać w filmie,taka łamigłówka.Oczywiście znowu w druga stronę tez lubię posłuchac rozbudowane,kwieciste dialogi(patrz filmy Tarantino).
Bo jej nie wystawiasz. Ale na forum Avka kraczecie że to arcydzieło. Ostatnio tylko zmieniłeś płytę.
"Ale na forum Avka kraczecie że to arcydzieło"
Jacy my? Komuna się już dawno skończyła :P
"Ostatnio tylko zmieniłeś płytę."
Już rok temu.
Jesteś głupkiem.