Witam dzisiaj mam zamiar wyrażic zdanie na temat tego filmu bo wczoraj bylem w kinie na tym filmie i bardzo mi sie podobalo więc ten film jest bardzo dobry według mnie i ryen gosling bardzo dobrze zagrał i bardzo dobra muzyka i bardzo dobry montaz i swietna rezyseria. daje 2/10
Szczerze, przeczytałem co wywlekł Jezus - twój cytat w którym ignorujesz prostotę fabuły drive.
Dziękuję za piękny pokaz twojej hipokryzji.
Gdzie tu hipokryzja z jego strony? Jest różnica między prostotą, a zerżnięciem jak już napisałem na forum "Avatara". Poza tym w "Drive" nie ma tak stereotypowych postaci co jest na plus.
............................................________
....................................,.-'"...................``~.,
.............................,.-"..................................."-.,
.........................,/...............................................":,
.....................,?......................................................,
.................../..........................................................., }
................./......................................................,:`^`..}
.............../...................................................,:"........./
..............?.....__.........................................:`.........../
............./__.(....."~-,_..............................,:`........../
.........../(_...."~,_........"~,_....................,:`........_/
..........{.._$;_......"=,_......."-,_.......,.-~-,},.~";/....}
...........((.....*~_......."=-._......";,,./`..../"............../
...,,,___.`~,......"~.,....................`.....}............../
............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-"
............/.`~,......`-...................................../
.............`~.*-,.....................................|,./.....,__
,,_..........}.>-._...................................|..............`=~-,
.....`=~-,__......`,.................................
...................`=~-,,.,...............................
................................`:,,...........................`..............__
.....................................`=-,...................,%`>--==``
........................................_..........._,-%.......`
...................................,
żałosny to ty jesteś :)
My rozmawiamy o 0wnerze a ty nagle takie bzdury piszesz jakbyśmy pisali o tobie.
Przyznaj że facepalmy to dziecinada. Wtrąciłem tak dla jaj, a ty się przejąłeś. Zresztą myliłeś się co do hipokryzji więc...
"a ty się przejąłeś"
Tak, z pewnością, uśmiech i brak wykrzykników oznacza u mnie straszną trwogę....
Jeśli temu filmowi dajesz 2, to polecam ci Bolek i Lolek Na Dzikim Zachodzie oraz Misia Uszatka - ale mogą to być dla ciebie produkcje za ambitne, przyznaj że po prostu nie zrozumiałeś filmu i tyle.Może to nie arcydzieło ale napewno dobre kino.
Witam!...moim zdaniem film bardzo przyjemnie sie oglada ale jeszcze przyjemniej slucha sie muzyki z tego filmu....film zasluguje na uwage...temat niby oklepany ale film zostal tak nakrecony,ze ani chwili sie nie nudzisz, wciagnie kazdego widza...polecam!!
Ta. Strasznie wciąga. Dialogi ograniczające się do 5-10 słów. Zero akcji. Facet dźgnięty w brzuch przeżywa. Ogółem, mord w windzie, na parkingu, nie, nikt nic nie słyszał, nikt nic nie zauważył.
Zbyt mdły, jak na mój gust. I wcale nie uważam to za dobre kino, i to, że tak uważam, nie oznacza, że 'to zbyt ambitne dla mnie'. Bez przesady. Nie ocenia się ludzi w ten sposób tylko dlatego, że mają inne zdanie ;]
zero akcji? akcja to nie tylko strzelaniny i pościgi:) kiedyś to zrozumiesz...krótki dialogi powiadasz...hmmm...rozumiem że jesteś tym typem co musi otrzymać lawine słów żeby zrozumieć choć mały skawek filmu:) Jeżeli film Tobie się nie podoba owszem masz prawo ale dając ocene 1 przedstawiasz w ten sposób swoja marną osobowość....nie rozumiesz filmu jako produkcji i cięzkiej pracy na "wielu frontach"....montaż, dźwięk, zdjęcia, gra aktorów, charakterystyka osobowiości ect. ect. wiesz o czym mówie?? na tej podstawie oceniaj film wtedy zobaczysz coś więcej niż tylko "przeżywającego faceta dźgniętego w brzuch" :)
Nie mówię o lawinie słów, po prostu dialogi w stylu 'To ja idę. - Dobrze. Pa. - To pa.' wg mnie przynajmniej - nie powinny występować aż w takiej ilości.
Może źle to ujęłam, masz rację z tym, że akcja to nie tylko wyścigi i strzelaniny. Ale ten film miał mało momentów kiedy napięcie trzyma człowieka.
Co do całości produkcji no to zgoda, być może zbyt surowo oceniłam. Ale i tak uważam, że 5-6/10 to maks.
Och baardzo mnie to obchodzi. Nie, bo w końcu mam 'marną osobowość' jak ktoś to ujął, prawda?
zgadzam się z Wwerk,ten film jest mało realistyczny, naciągany i to bardzo, nikt się nie zachowuje w normalnym życiu będąc uczestnikiem takich scen tak jak w tym filmie, nasz organizm reaguje zgoła inaczej w konfrontacji z agresją ,przemocą czy morderstwem i tego mi właśnie brakowało żeby widz mógł przeżywać to samo co bohaterowie, brakowało tych emocji.Oczywiście to jest moje zdanie i mam do niego prawo tak jak mają prawo do swojego zdania wszyscy tu piszący!
Dla mnie tak. Przez długi czas był nim Fight Club, ale ten film przebija wszystko co do tej pory widziałem.
Jak ja lubię takie odpowiedzi. Ja widziałem sporo bo 1438 filmów i jest u mnie na 7 miejscu wśród ulubionych. 0wner2 widział 1053 filmy czyli też nie mało.
Niemniej "najlepszy film w historii kina" to imo lekka przesada. Ale to jego zdanie, więc pax.
Jedyne co zasługuje na ocenę w tym filmie to muzyka... Film moim zdaniem był naciągany i przewidywalny... przecież oni przez większość filmu milczeli! na tym polega film? na scenie w której zdania z dialogów są w odstępie 5 sekundowym? beznadzieja.... wolę już obejrzeć reksia.. ma takie same napiecie sytuacyjne, serio
Chciałbym się odnieść do wypowiedzi Agnieszki z...otóż istnieje również oprócz języka werbalnego o którym mówisz język niewerbalny który moim zdaniem jest istotą tego filmu dzięki czemu sytuacje nabierają tajemniczości:) według Twojej oceny najlepszy film dla Ciebie będzie taki gdzie dialog jest nieprzerwany...od początku do samego końca filmu? :) nie chce w żaden sposób obrażać żadnego forumowicza filmwebu ale jak widzę i czytam niektóre opisy zastanawiam się na jakiej podstawie podjął się oceny skoro nie potrafi zrozumieć istoty filmu...ba zrozumieć czym jest film:) Jaki ma sens wypowiedź typu "film był słaby" lub "zdania z dialogów są w odstępie 5 sekundowym" ?? pozdrawiam i życzę głębszej analizy filmu :)
Leonn 67...jak najbardziej zgadzam sie z Twoimi opiniami....film nie jest zadna rewelacja ale zasluguje na uwage..o czym pisalam wyzej....a dla niektorych podam primitywna informacje,ze film/aktorstwo to nie tylko dialogi ale mozliwosc przekazania widzowi roznych uczuc i bardzo czesto bez wyrazania zbednych slow...jezeli ktos tego nie rozumie to jego sprawa...pozdrawiam!!!
Byłem wczoraj w kinie na tym filmie. Moim zdaniem jest super. Oceniłem na 7/10. Świetna rola Ryana, extra muzyka idealnie pasująca do tego filmu. Polecam!
pk16 dałeś 8 ;P również dla mnie rewelka ;) dawno nie było tak kręconego filmu , może dlatego mi się spodobał. aktorsko dla mnie super, podkład muzyczny także.. a to że zabrakło kaszańskiej akcji i rozpierduchy świadczy że wychodzi już tego za dużo i reżyser poszedł w drugą stronę. Wart obejrzenia
Niektórzy jak widzą tytuł np "Drive" to myślą że będą strzelaniny,wyścigi i gołe babki :)