PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419862}

Droga do szczęścia

Revolutionary Road
2008
7,2 129 tys. ocen
7,2 10 1 129257
7,6 61 krytyków
Droga do szczęścia
powrót do forum filmu Droga do szczęścia

świetny

ocenił(a) film na 10

film bardzo mnie poruszył, skłonił do przemyśleń. Nie spodziewałam się tak dobrego filmu. Spokojny i głęboki

lisora

zgadzam się z Tobą. i myślę podobnie. powiem nawet że rzadko zdarza się, żeby amerykańskie kino było na tak dobrym poziomie. jeśli ktoś twierdzi inaczej to najprawdopodobniej nie potrafił wydobyć z tego filmu jego istoty, która moich zdaniem tkwi w dialogach. wszystko co było w tym filmie, cała scenografia, czas akcji, kostiumy są tylko mało znaczącym dodatkiem. najistotniejsze są słowa aktorów, które można zrozumieć tylko dobrze się wsłuchując. trafiają w sedno. i na dodatek muzyka Thomasa Newmana- o niej nie trzeba nic mówić. wiadomo, że taki kompozytor jak on nie mógł zrobić tego lepiej. no i gra DiCaprio i Winslet. rewelacyjna! nic dodać nic ując. wpisali się w rytm przekazywanej treści świetnie!
szkoda, że stawia się dziś na komedie romantyczne a nie na filmy, które skłaniają do myślenia...

ocenił(a) film na 8
aeterna88

w pełni się zgadzam... Jestem świeżo po obejrzeniu filmu i przyznaję- wywarł na mnie ogromne wrażenie. Jeszcze się nie mogę otrząsnąć. Na pewno skłania do refleksji, pokazuje prawdę o życiu, stawia trudne pytania... Według mnie- kawał świetnego kina. A Kate i Leo w szczytowej formie. Klasa