PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=419862}

Droga do szczęścia

Revolutionary Road
2008
7,2 129 tys. ocen
7,2 10 1 129257
7,6 61 krytyków
Droga do szczęścia
powrót do forum filmu Droga do szczęścia

Nie rozumiem zbytnio całych tych zachwytów nad omawianym "obrazem". Tylko mi nie mówcie, że film dla ambitnych, inteligentnych bla bla...

Fabuła, pseudoakcja i właściwie większość wątków tak tragicznie nudne, że aż ciężko dotrwać do końca. Jedyny pozytyw filmu to gra aktorska, ale czy w każdym momencie? Otóż nie, jedyne godne uwagi to właściwie tylko kłótnie, zagrane mistrzowsko, na pocieszenie trzeba stwierdzić, że jest ich naprawdę sporo.

Generalnie to wyjąć z filmu Winslet oraz Di Caprio i nikt by nawet nie trudził się skomentować tego dzieła. Szkoda byłoby czasu...

użytkownik usunięty
Keray

200% racji... :D Odniosłam dokładnie takie same wrażenia

ocenił(a) film na 8
Keray

głupiś..................................................................

ocenił(a) film na 5
mumia

a ty mądryś- to się pochwal jakimś argumentem na poparcie tej tezy

ocenił(a) film na 8
Keray

Właśnie aby móc skomentować to dzieło stworzone dla prezentacji możliwości i umiejętności aktorskich, trzeba było zatrudnić Winslet i di Caprio. Zdecydowanie się z tobą zgadzam, że film nie wymagałby komentarza i oglądnięcia, gdyby role te zagrali: Keray i Sosis.

Pozdawiam ciule.

ocenił(a) film na 5
Keray

No, to niestety chyba prawda. Po tym reżyserze spodziewałem się znacznie więcej. A podczas seansu wynudziłem się jak mops. Naprawdę ciężki film.

ocenił(a) film na 6
Roy_v_beck

ciężki? on nie był ciężki. fabuła była tak łatwa, może nie lekka, ale z pewnością łatwa. facet z żoną, nie mają już marzeń, nie mają własnego życia, żona chce zacząć coś od nowa, ale facet nie chce się przemęczać. czyli konflikt bardzo często spotykany. ; D potem żona zachodzi w ciążę, ale nie chce dziecka, usuwa ciąże za późno i umiera. rzekłabym że to nudne, ale chyba nie mogę tak tego określić. i strasznie, cholernie wręcz smutne. dawno już nie wiedziałam tak smutnego filmu. ogólnie rzecz biorąc zagdzam sie z założycielem tamatu. gra aktorska super, bardzo się im przyglądalam bo co innego miałam do roboty przez te dwie godziny?