PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31100}

Dwaj zgryźliwi tetrycy

Grumpy Old Men
1993
7,0 30 tys. ocen
7,0 10 1 30037
7,1 12 krytyków
Dwaj zgryźliwi tetrycy
powrót do forum filmu Dwaj zgryźliwi tetrycy

Jack Lemmon i Walter Matthau to doskonały duet filmowy. Wiele razy spotykali sie przed kamerą... Każdy film z udziałem tej pary to sukces. Bywa, że fabuła pozostawia sporo do życzenia, ale nawet wtedy panowie są rewelacyjni i tylko dla nich, dla ich talentów komediowych warto dany film obejrzeć. Szkoda, że już nigdy razem nie wystąpią.

ocenił(a) film na 10
magda_olimpia

hmm sorki,ze pytam ale oprócz ,,Dwóch zgryźliwych tetryków " i ,,Jeszcze bardziej zgryźliwych tetryków" nie oglądałam ani jednego filmu z nimi. Czy mogłabyś podać jakieś tytuły?
Cio do tego filmu to całkowicie się zgadzam.Oglądałam ten film setki razy ,w niektórych momentach nawet płakałam. Po prostu uwielbiam te filmy,;-) Trudno to wyrazić........

ocenił(a) film na 8
zandam

Uwielbiam ich! są fenomenalni. Grali jeszcze w Dziwnej parze, i dziwenj parze II z 1998 roku (często poważana na TVN7) grali jeszcze w Oskar, JFK, Najlepszy kumpel i Strona Tytułowa. Grali razem w 8 filmach...

ocenił(a) film na 10
sza87

sam walther matthau jest swietny tez w filmie dziwak z central parku (oryg. chyba I'm not Rppaport) :) nawet bakał z qmplem w parku :P

magda_olimpia

tak, tak tak i jeszcze raz tak. Przyznaje Ci racje w 100%.
Oni sa po prostu wspaniali.
Nie wiem ile razy już ten film oglądałam, cytatami to mogę rzucać "w nocy o północy" ;)
Jednak nawet ogladajac po raz 15 ani troszkę się nim nie znudzilam no i ciągle bawi .
Moim zdaniem, to jest sztuka przez baaardzo duże S.