PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=561255}

Dziewictwo

Devstvennost
2008
5,1 104  oceny
5,1 10 1 104
Dziewictwo
powrót do forum filmu Dziewictwo

Mam pytanie jak w temacie o utwór pojawiający się ileś razy w tym filmie np. przy końcu podczas, gdy ta różowa Barbie tańczy i potem przegląda strony w necie i siedzi w samochodzie. To jest jakaś _rosyjska_ piosenka. Spodobała mi się, a nie mam pojęcia jak tego szukać. Może ktoś się orientuje??

ocenił(a) film na 4
Eleonora

Już znalazłam :) Elka - Gorod Obmana

ocenił(a) film na 5
Eleonora

Dzięki wielkie też tego szukałem :)

ocenił(a) film na 5
Eleonora

szukam jeszcze tego motywu z "uuu aaa ... uuu aaa" może to też znalazłaś?

ocenił(a) film na 4
szirchu

Wiesz co, nie bardzo jestem w stanie skojarzyć po tym opisie uuu aaa ;P o jaki kawałek Ci chodzi. Co do tamtego, o którym napisałam, to on się tak specyficznie zaczyna niemal w stylu etnicznej muzyki indiańskiej, więc może jednak o to Ci chodzi - tylko inną część tego kawałka?
I jeszcze jedna kwestia - ta wokalistka, która śpiewa ten kawałek, to fonetycznie jest "jolka" - dokładnie cyrylicą to wygląda tak: Ёлка - "Город обмана". W internecie pojawia się więc także pisana jako Yolka, albo Elka czasem chyba też Olka. Jak będziesz mieć z tym kłopoty, to służę pomocą (pralinka666@tlen.pl). Po wysłuchaniu tego kawałka "Gorod Obmana" napisz czy przypadkiem to też nie ten, o który Ci chodzi w powyższym pytaniu. To leci jako motyw przewodni tego filmu, bo jak rozumiem to krytyka Stanów Zjednoczonych no i to taki muzyczny komentarz do tego jak te Rosjanki (zwłaszcza ta Karina Barbie) usiłują się zamerykanizować.

ocenił(a) film na 4
szirchu

Tak jakoś wydaje mi się, że jednak chodzi Ci o tą jedną konkretną piosenkę. I kurcze ona jest świetna. I w ogóle inne jej kawałki też są wyjątkowe. Opłacało się obejrzeć ten film, by poznać wokalistkę, choć sam film nic ciekawego nie wniósł do mojego poznania. Temat przecież świetny, a film kiepskawy, choć np. montaż chwilami naprawdę bardzo udany.

ocenił(a) film na 5
Eleonora

uuu aaa :) no tak po 2 nutkach ciężko :) ale więcej nie zaśpiewam :P Więc tak, chodzi o piosenkę rozpoczynającą się na 6:10 w tym filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=Zs_GW8jwVFI (film podzielony na części w YT) Wydaje mi się, że to będzie albo remix Elki jakiś albo inny kawałek z jej płyty. Kawałek "Gorod Obama" rewelacyjny w przeciwieństwie do filmu, który był średni - tak jak napisałaś temat dobry realizacja słaba.

ocenił(a) film na 4
szirchu

To jest początek tej piosenki - właśnie dlatego wyżej pisałam, że taki jakby etniczny śpiew. Daj maila to Ci wyślę.

ocenił(a) film na 4
Eleonora

Dobra, już wiem na 100% - to jest ta piosenka, ale w innej wersji - 15ty kawałek na tym albumie (jakiś tam remix), ale jest na tym albumie. Jeden jako nr2 drugi jako 15. Sprawdź prywatną wiadomość.

ocenił(a) film na 5
Eleonora

Dokładnie o to chodziło - wysłałem Ci też PW.

szirchu

To jak nazywa się ta piosenka o której mowa(ten remix) Poproszę o tytuł:)

ocenił(a) film na 4
Mlodymcj

Jedna i druga nazywa się "Gorod Obmana" tylko że jedna wersja to remix. Tu np. masz jeszcze jakąś inną wersję http://w708. wrzuta.pl/audio/5sNk430rYKR/-_gorod_obmana - trochę dziwne te dźwięki są tam, to chyba nie jest oficjalna (płytowa) wersja, albo z jakiegoś innego albumu niż to co znam. Obie wersje wykorzystane w filmie są z tego samego albumu. Jak nie dasz rady znaleźć to napisz, to Ci wyślę.

(przed "wrzuta" skasuj spację, żeby uzyskać link, bo pełnego linku -bez spacji- filmwebowa cenzura mi nie przyjmuje)

Eleonora

Dzięki za tą informację.podobną już wcześniej znalazłem,ale dokładniej chodziło mi o te "uuu aaa" bo na początku tego nie ma niestey,kurcze pierwszy raz mam taki problem z odnalezieniem utworu;/

ocenił(a) film na 4
Mlodymcj

Nie wiem po co się tak męczysz skoro już ktoś inny odwalił tę robotę z szukaniem i wystarczy to wykorzystać :) Napisałam Ci wiadomość prywatną, weź ją przeczytaj. Przecież służę pomocą jakby co. Korzystaj jak ktoś chce Ci pomóc :P

ocenił(a) film na 5
Eleonora

Co by było, gdyby Katja nie dostała tych 3tys dolarów? Gdyby dziewictwo straciła i nie dostała forsy? Przecież mógł jej nie zapłacić... Jego strata
Poza tym reżyser głupio się pyta co może dla niej zrobić.. Jakby jej załatwił robotę w Holandii, to by miała tę kasę w 3 miesiące bez rozkładania nóg przed byle kim i narażania się na choroby i ciążę.