Najlepszy film produkcji hiszpańskiej jaki widziałem. Trzyma w napięciu od 1 do ostatniej minuty. Ten film powinien zobaczyć każdy.
zgadzam się! jest zaskukujący poprzez układ fabuły i rozwój wydarzeń , też widziałam sporo hiszpańskich filmów i ten jest wyjątkowy:) a widziałeś La cara oculta?
Filmów wybitnych produkcji hiszpańskiej nie znam, ale polecić mógłbym "Sekret jej oczu", "REC", "Labirynt Fauna", "Crónicas", "Habitación en Roma"... Zależy co lubisz.
Ze swojej strony polecam :
Mechanik / El Maquinista , Skóra, w której żyję / La Piel que habito , Otwórz oczy / Abre los ojos , Słodkich snów / Mientras duermes , Sekret jej oczu / El Secreto de sus ojos , Zwiąż mnie / ¡Átame! , El Cuerpo , Czy zabiłbyś dziecko? / ¿Quién puede matar a un niño? , no i wspomiany już wcześniej "La cara oculta"
pzdr
Faktycznie niezły, chociaż jak dla mnie momentami trochę zbyt irracjonalny, momentami zaś przewidywalny (domyśliłem się od razu co wydarzyło się w piwnicy Felixa :) Ale na 7/10 z pewnością zasługuje.
SPOILER
Niezły,ale widzę jedno duże ale.Głowny bohater strzela do intruza(czyli swojej laski) i zamyka go w pomieszczeniu,kobieta miała siłę ostro dobijać się do drzwi,a nie wydusił ani słowa co by było naturalne i to bardzo.Powiedziała by coś i dalszy scenariusz psu w d....
Nie powiedziała nic, bo jedna z kul przestrzeliła jej szczękę, co wyraźnie widać w finale filmu.
........ale leżąc na plecach z rozwaloną szczęką mogła mówić do dziecka w brzuchu itd. co spowodowało płacz u gościa, który patrzył na nia przez dziurę.
Zgadza się, zauważ, że do dziecka mówiła szeptem. Najwyraźniej kula uszkodziła jej struny głosowe.