PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=249388}

Dziwny lokator

El Habitante incierto
2004
6,5 2,8 tys. ocen
6,5 10 1 2812
6,0 2 krytyków
Dziwny lokator
powrót do forum filmu Dziwny lokator

Najlepszy film produkcji hiszpańskiej jaki widziałem. Trzyma w napięciu od 1 do ostatniej minuty. Ten film powinien zobaczyć każdy.

Artur88Tupac

zgadzam się! jest zaskukujący poprzez układ fabuły i rozwój wydarzeń , też widziałam sporo hiszpańskich filmów i ten jest wyjątkowy:) a widziałeś La cara oculta?

anuta

Oczywiście. Też dobry film dałem mu 7 :) do dziwnego lokatora trochę mu brakuje.

ocenił(a) film na 7
Artur88Tupac

Trochę tych hiszpańskich filmów godnych uwagi jest, mają niezłą kinematografię.

astat_2

co polecasz szczególnego ? :)

ocenił(a) film na 7
anuta

Filmów wybitnych produkcji hiszpańskiej nie znam, ale polecić mógłbym "Sekret jej oczu", "REC", "Labirynt Fauna", "Crónicas", "Habitación en Roma"... Zależy co lubisz.

astat_2

Sekret jej.. nie widziałam także dzięki, chętnie zobaczę.

ocenił(a) film na 7
anuta

Ze swojej strony polecam :
Mechanik / El Maquinista , Skóra, w której żyję / La Piel que habito , Otwórz oczy / Abre los ojos , Słodkich snów / Mientras duermes , Sekret jej oczu / El Secreto de sus ojos , Zwiąż mnie / ¡Átame! , El Cuerpo , Czy zabiłbyś dziecko? / ¿Quién puede matar a un niño? , no i wspomiany już wcześniej "La cara oculta"
pzdr

użytkownik usunięty
anuta

obejrzyj sobie EL Cuerpo ;) to jest niesamowite...

Artur88Tupac

brakuje ale też jest niezły :)

ocenił(a) film na 7
anuta

Faktycznie niezły, chociaż jak dla mnie momentami trochę zbyt irracjonalny, momentami zaś przewidywalny (domyśliłem się od razu co wydarzyło się w piwnicy Felixa :) Ale na 7/10 z pewnością zasługuje.

astat_2

http://www.filmweb.pl/Sierociniec

Artur88Tupac

SPOILER
Niezły,ale widzę jedno duże ale.Głowny bohater strzela do intruza(czyli swojej laski) i zamyka go w pomieszczeniu,kobieta miała siłę ostro dobijać się do drzwi,a nie wydusił ani słowa co by było naturalne i to bardzo.Powiedziała by coś i dalszy scenariusz psu w d....

ocenił(a) film na 8
miarara

Nie powiedziała nic, bo jedna z kul przestrzeliła jej szczękę, co wyraźnie widać w finale filmu.

lew890

........ale leżąc na plecach z rozwaloną szczęką mogła mówić do dziecka w brzuchu itd. co spowodowało płacz u gościa, który patrzył na nia przez dziurę.

ocenił(a) film na 8
miarara

Zgadza się, zauważ, że do dziecka mówiła szeptem. Najwyraźniej kula uszkodziła jej struny głosowe.

Artur88Tupac

Tak, jedna z lepszych komedii jakie widziałem ostatnimi laty :p