PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7117}

Egzorcyzmy Emily Rose

The Exorcism of Emily Rose
2005
7,0 208 tys. ocen
7,0 10 1 207761
5,5 31 krytyków
Egzorcyzmy Emily Rose
powrót do forum filmu Egzorcyzmy Emily Rose

Hej mam wielką prośbę=D Może ktoś mi opowiedzieć końcówkę filmu(chodzi mi o to co było po ostatniej reklamie na Polsacie wczoraj[21.11.08], mniej więcej jak ten ksiądz powiedział prawniczce ze nie możne zejść ze swojej ścieżki czy jakoś tak). Byłabym bardzo wdzięczna=D

ocenił(a) film na 7
AviA

Ale dokładniej w którym miejscu była reklama? To było przed ogłoszeniem wyroku? Przed drugim przesłuchaniem księdza Moore'a? Przed listem Emily? Napisz co jeszcze pamiętasz, to Ci pomogę, bo nie chciałbym niepotrzebnie się rozpisywać. Pozdrawiam

Horg

Wiesz co chodzi mi o ten moment jak ten współpracownik tej prawniczki powiedział jej ze jak powoła jeszcze raz księdza to out, później ona poszła do tego księdza do więzienia i z nim rozmawiała. on jej powiedział ze nie może się teraz wycofać (czy zejść ze ścieżki którą teraz kroczy czy jakoś tak=p)....to było na pewno przed odczytaniem wyroku i 2 przesłuchaniem księdza. z góry dzięki za pomoc=D

ocenił(a) film na 9
AviA

Rozpoczęła się sprawa i wezwała ona ks. na świadka oddając mu listy. On opowiedział ich treść( że Emily zbudziła się z swego głębokiego snu, który nastąpił po egzorcyzmie, wyszła z domu - podążała za głosem i rozpoczęła na polanie rozmowę z Maryją. Dała ona jej bowiem wybór może odejść z nią teraz lub dalej cierpieć by pokazać innym swoją walkę z siłami ciemności. Emily wybrała walkę. ) Oczywiście później były podważania oskarżyciela. Na koniec mowa końcowa. Ława przysięgłych wydała wyrok - winny. Wyrok miał być wydany innego dnia ale prośba księdza mówiła by wydać go od razu po oskarżeniu. Wszyscy na to przystali, a przed ogłoszeniem wyroku ława przysięgłych zasugerowała by karą były spędzone dotychczas chwile w więzieniu.

Ta sędzina ofc odrzuciła propozycję współpracy z tym palantem z którym miała pracować.
No i na końcu poszła nad grób Emily wraz z ks. On odszedł z parafii, stał się samotnikiem.

The end ;]

ocenił(a) film na 7
zariwa

Jeśli nie zrozumiałaś do końca motywu z cytowanym listem, to doprecyzuję opowieść poprzednika:)
Ksiądz pokazał wszystkim list, który napisała Emily w dzień po nieudanym egzorcyzmie. Była w nim zapisana hiswtoria spotkania Emily z Maryją wg tego co napisano powyżej. Emily podążając za głosem M. wyszła z domu i kawałek dalej odbyła się ta krótka rozmowa. Emily mogła zostać zabrana (do nieba) od razu, lub zostać na ziemi i cierpieć (wiecznie? - nie zrozumiałem tego do końca). Wtedy jednak przekonałaby wielu o istnieniu demonów itp. Emily wybrała zostać, i jak wyjaśniła, był to powód tego, że nie zgodziła się na dalsze egzorcyzmy.
Dodam jeszcze że chyba ostatnią sceną w filmie był moment, gdy gł bohaterka kładła się spać, ale przed zaśnięciem ustawiła z powrotem zegar we właściwej pozycji, żeby bez obawy już móc spojrzeć.
Pozdrawiam wszystkich

Horg

Dzięki wielkie za pomoc=DD jakoś nie dotrwałam do końca(bo zasnęłam:P:P)jesteście wielcy jeszcze raz thx=*

ocenił(a) film na 9
AviA

Ja również usnęłam, ale w zeszłym roku na religii mówiliśmy o egzorcyzmach i wspomnieliśmy o filmie, co skłoniło mnie do jego ściągnięcia.
Więc gdy był emitowany usnęłam już po 1 rozprawie sądowej. I dokończyłam go dnia kolejnego na komputerze ;]

zariwa

heh jak również zasnąłem jednak nie mam zamiaru ogladać go po raz kolejny, tyle się słyszało o tym filmie ale ci co go jeszcze nie oglądali nie mają czego żałować

ocenił(a) film na 9
rpd0

Nie zgadzam się z Twoją opinią. Moim zdaniem film jest naprawdę wart obejrzenia i głębszych przemyśleń, ale to tylko moje zdanie i każdy ma prawo do własnego. :)

użytkownik usunięty
AviA

też oglądałam to w piątek,ale nie wiem jakbym się starała to nie udało by mi się zasnąć, tak mnie wciągnęło ; )