PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=7117}

Egzorcyzmy Emily Rose

The Exorcism of Emily Rose
2005
7,0 208 tys. ocen
7,0 10 1 207761
5,5 31 krytyków
Egzorcyzmy Emily Rose
powrót do forum filmu Egzorcyzmy Emily Rose

Momentami może był "straszny" (wy tak pewnie powiecie), bo na mnie takie sceny nie działają, przyzwyczaiłem się, ale dla mnie to nie horror. Z tych dwóch gatunków "Dramat, Horror" mogliby zostawić jedynie Dramat.

Jak już napisałem, oglądając ten film niektórzy momentami mogą się przestraszyć, ale to tylko przez dźwięki, one tworzą klimat... Jak to miał być horror, to niech będzie taki przez cały film, a nie tylko w niektórych momentach :/ Spodziewałem się czegoś więcej i choć niezbyt mi się podobało, to niektóre sceny były ok, np. w tej jakby stodole(?), stamtąd gdzie wybiegły potem konie mi się podobała, ale zachowanie tej "dzikuski" niezbyt :/ pojebana dziewczyna trochę, jak ktoś już pisał mogła se strzelić w łeb i nikt by się taką pojebuską nie przejął, a nie pajacuje kretynka, przez nią tylko ksiądz cierpiał, bo chcieli go do pudła wsadzić.

Ogólnie niestety słabo :/ za dużo scen które obejrzeć można w zwykłym filmie, a nie horrorze. Poza tym ja wolę jakieś ciekawsze horrory, w których coś się ciągle dzieje, takie z torturowaniem ludzi są zajebiste. :)

ocenił(a) film na 7
krytyk_filmowy

TO naprawde glupia prowokacja, a jezeli nie to poziom forumowiczow tutaj strasznie spada, ten horror gra na emocjach i porusza watek psychologiczny. Jezeli tego nie rozumiesz to wroc do ogladania pily

ocenił(a) film na 10
Zatorbis

Nic dodać, nic ując Zatorbis. Ludzie głupieją pod wpływem różnego rodzaju badziewi narzucanych im, nie rozpoznają dobrego, mocnego i przerażającego kina od zwykłego lania się krwi. Najbardziej na człowieka działa psychologia. To dlatego filmy opierające się na niej sa straszniejsze niżeli takie nekromantiki, w którcyh robi się różne ohydztwa, a mimo to jest to strach na krótka metę, a nie długotrwałe przeżycie.

Co do filmu - 10/10 - arcydzieło, jak dla mnie.