Akurat autor mądrze prawi, większa część dziewczyn woli gnioty typu Zmierzch albo Szkoła uczuć, zaś dobre filmy są dla nich za trudne i przez to dają 1/10 wielu fajnym produkcjom. A ty ironiholiczko jesteś prawie podręcznikowym przykładem takiej ignorantki, bo chociaż dla tego filmu dałaś 7/10 czyli jeszcze przyzwoitą ocenę, chociaż ten film zasługuje na wiele więcej, ale pamiętam jakie wiadro pomyj wylałaś na Uprowadzoną.
O proszę cię! Porównywanie Uprowadzonej do Elitarnych jest jak porównywanie Dolcanu Ząbki do Barcelony.
Elitarni zarówno część pierwsza jak i druga to bardzo dobry film.
Naprawdę dziwię się, że spodobali ci się Elitarni, sądząc po twojej aktywności na filmwebie spodziewałbym się raczej, że będziesz wieszała na nich psy. A jeśli chodzi o mnie to pierwsza część Elitarnych 8/10, druga 10/10, a Uprowadzona 9/10.
Pierwsza część Elitarnych była dobra ale druga to już totalnie mnie zmiażdżyła...REWELACJA
Na marginesie, film nie zrobiłby na mnie takiego wrażenie gdyby nie to, że porusza realny problem w Brazylii. Oczywiście na potrzeby filmu wszystko zostało nieco przerysowanie co nie zmienia faktu, że SYSTEM istnieje;)
O, widzę, że podwyższyłaś ocenę, no i dobrze bo jak sama napisałaś, film w doskonały, nie zanudzający sposób pokazuje prawdziwe problemy trapiące Brazylię, i nie tylko. A korupcja w policji, układy polityków z gangsterami podobne do tych przedstawionych w filmie istnieją niestety również w naszym kraju.
Co do Uprowadzonej... Tylko jedno porównanie mi przychodzi do głowy: Jest taka scena w Elitarnych gdzie Nascimento wracając ze szpitala zostaje zaskoczony przez parę samochodów milicji, gdyby to była Uprowadzona sam by wszystkich porozwalał idąc wprost na nich ale żadna kula nie mogłaby go jakoś trafić... Na szczęście Elitarni to nie Uprowadzona.