PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558960}

Elizjum

Elysium
2013
6,4 143 tys. ocen
6,4 10 1 142757
6,1 48 krytyków
Elizjum
powrót do forum filmu Elizjum

Film ma niby wszystko co potrzeba akcja ,bardzo dobre efekty specjalne ,dobra rola Damona mi znów podobał się w roli drugoplanowej William Fichtner walka dobra ze złem świetne sceny walki wątek miłosny wyraziście pokazany kontrast między biedną ziemią a wspaniałym wolnym od trosk Elizjum
Mimo tego czuje niedosyt może za dużo walk za mało fabuły?Może bardziej dopracowany scenariusz?Może mniej przewidywalny?Liczyłem co najmniej na 8 ale może za dużo wymagałem od tego filmu.Oceniam film niestety tylko jako niezłą rozrywkę.

ocenił(a) film na 6
flisek1987

Podpisuję się obiema rękoma. Niby wszystko w filmie jest ale jednak losy bohaterów nie zainteresowały mnie na tyle mocno, żeby dać chociaż 7. Dystrykt miał jednak więcej oryginalności i czuję większą więź z głównym bohaterem. Osobiście wolałbym chyba kogoś nieznanego w głównej roli zamiast M.Damona.

ocenił(a) film na 7
adrianopel84

Zdaje mi się ze reżyser postawił na rozrywkę ,efekty specjalne kosztem fabuły oraz ciekawych kreacji bohaterów no ale takie kino mamy w 2013 ponad wszystko rozrywka,choć w dystrykcie 9 też była a zgadzam się ze film mimo wszystko trochę głębszy.