PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558960}

Elizjum

Elysium
2013
6,4 143 tys. ocen
6,4 10 1 142757
6,0 35 krytyków
Elizjum
powrót do forum filmu Elizjum

Jestem zaskoczona komentarzami i ogolna ocena filmu, spodziewalam sie zdecydowanie
lepszych not. Do rzeczy, mnie osobiscie film sie podobal, nie bylo wymuszonych scen w stylu
"glowni bohaterowie musza przezyc" albo "moga kogos zabic 10 razy a pomimo tego go nie
zabijaja" za to ogromny plus! ogolnie pomysl i klimat filmu. Juz dawno nie ogladalam tak dobrego
kina sci -fi, dodam jeszcze ze nie jestem jakims wielkim fanem kina, filmy ogladam raczej od
przypadku do przypadku ale ten zrobil na mnie naprawde pozytywne i ogromne wrazenie.

ocenił(a) film na 10
JSteel

Bardzo fajny komentarz :) Zgadzam się z Tobą co do scen i fabuły. Wszystko było bardzo realne, zresztą tak jak w Dystrykcie 9 ktorego rezyserowal ten sam facet. Bardzo ładnie wygładało samo Elizjum oraz roboty itd. a rodzaje uzbrojenia i egzoszkielety - bomba! Film pokazuje co działoby się z Ziemią gdyby taka sytuacja rzeczywiscie zaistniała i jak zachowywaliby się ludzie, chociaż szkoda ze nie pociagneli filmu dalej bo mysle ze z Elizjum po czasie stałoby się to samo piekło co z Ziemi po czasie. Muzyka nie była aż tak rozpoznawalna, ale ładnie współgrała ze wszystkim pod koniec filmu przy scenach walk i waznych wydarzeniach. Koles ktory projektowal film musi miec duza wyobraznie i talent bo otoczenie i maszyneria wygladala jak z jakis najlepszych ksiazek sci-fi albo gier. Bardzo dobry film