PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558960}

Elizjum

Elysium
2013
6,4 143 tys. ocen
6,4 10 1 142757
6,0 35 krytyków
Elizjum
powrót do forum filmu Elizjum

Wszystkim czegoś brakuje w Elizjum... Nie rozumiem do końca czego ludzie oczekują od dzisiejszych filmów?
Film może i podobny jest np. do Dystryktu 9, jednak to jest przyszłość, przyszłość czyli SF zazwyczaj pokazywana jest w podobny sposób w każdym filmie. Ale nie o to mi chodzi...
Film choć jest przewidywalny to wciąga, więc nie zgodzę się z tym, że z minuty na minutę jest coraz gorzej. Ja z minuty na minutę odczuwałam większe napięcie, ciekawość, przeżyłam wielki smutek... Film jest dobrze zrobiony, bo widziałam o wiele gorsze. Muzyka która została stworzona do niego podnosi włoski na skórze, i wprowadza widza w fantastyczny klimat i emocje aktorów.
Uważam, że film jest jednym z najlepszych w tym roku i warto go zobaczyć jak najszybciej, najlepiej w kinie na dużym ekranie, gdzie można będzie poczuć muzykę i efekty.

ocenił(a) film na 10
RodznekCzerwony

Dzięki za dobrą opinie na temat filmu, jak dla mnie to najlepszy film sci-fi razem z Dystryktem 9, pozdrawiam.

Himiteshu

No wreszcie ktoś kto ogląda uważnie filmy i się zna :) Dziękuję

RodznekCzerwony

Zgadza się z tobą = zna się. No bo jak się nie zgadza to na pewno się nie zna i nie oglądał 'uważnie; Cóż za logika. Masz 12 lat?

ocenił(a) film na 8
RodznekCzerwony

Ja nie wiem czy oglądam filmy tak uważnie jak Ty ;) ale też bardzo mi się podobał, chyba nawet trochę bardziej niż 'dystrykt 9'. Dość wciągająca fabuła, świetne, ale nie przesadzone efekty specjalne, do tego pochwalić można ewolucję głównego bohatera od skupionego wyłącznie na ocaleniu swojego życia egoisty do kogoś lepszego. Lubię dobre filmy, naprawdę, i w tym wypadku się nie zawiodłem :)

RodznekCzerwony

To jest wasz problem. Nie znacie kina sci-fi. Bo sci-fi to tylko efekty specjalne ale nauka i wizja świata przyszłości. Dzisiejsze kino sci-fi to tylko akcja i efekty i tak wkółko. Sama historia, scenariusz, nawet gra aktorów juz sie nie liczy. Wazne zeby był wypasiony statek, jakas wypasiona broń i juz mamy film ze ho ho. Ja sie strasznie na tym filmie zawiodłem. Podobnie było z Pacific Rim czy Niepamięcia (choc gdyby te porównac to ta ostatnio duzo zyskuje jako film o czymś). Tutaj niestety niestety słabizna. W tych filmach wystarczy poprzestac na zobaczeniu zapowiedzi. Wszystko co najlepsze w zapowiedzi sie znalazło. Nawet mam problemy zeby sobie przypomniec gdzie to zostało wklejone w filmie. CH%^& praca kamery, spłycona historia, która w sumie szału nie robi i wielkie bum. Oto recenczja tego filmu. Nie twierdze ze to szmira totalna, bo z pewnoscia mozna sobie puscic w tle robienia czegoś. Mocno naciągane 7 jak dla mnie

ocenił(a) film na 6
mazik19

Na fil czekałam dość długo, niestety wielkie rozczarowanie. Efekty super, pomysł super, potencjał super, Matta Damona uwielbiam, tylko ciągnęło się to wszystko jak flaki z olejem. Niestety efekty specjalne to nie wszystko. Nie tego się spodziewałam. Wg mnie do D9 się nie umywa.