PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558960}

Elizjum

Elysium
2013
6,4 143 tys. ocen
6,4 10 1 142757
6,1 48 krytyków
Elizjum
powrót do forum filmu Elizjum
ocenił(a) film na 9
v_vega_2

Ja je*e .... szykuje się miazga!!! I za to kocham Sci-Fi :) powinno być więcej filmów z kolonizacją kosmosu w tle! Myślę, że Elysium łyknie Prometeusza w całości!

davidstar

Super! Nareszcie!!

ocenił(a) film na 5
v_vega_2

Pięknie! Klimat starego, dobrego sci-fi!!

LukeuszLFC

Tak jest! czekałem na ten zwiastun i w końcu się doczekałem! zapowiada się kawał dobrej akcji sc-fi, no i pachnie klimatem z Dystryktu, czego chcieć więcej:)

ocenił(a) film na 9
v_vega_2

Sharlto Copley z mieczem i Bugatti EB ad 2154 rozwalili. Będzie rozdymka.

v_vega_2

ZAJEBISTY!

ocenił(a) film na 7
v_vega_2

Jak dla mnie film roku z gatunku s-f. Czekam na Iron Mana, Star Trek, Supermana, Pacific Rim, Oblivion i wiele innych, ale to co zobaczyłem w tym zwiastunie, po prostu urwało mi śmigło. Efekty specjalne przepiękne, Elizjum wygląda bajecznie, a wręcz fenomenalnie. Klimat podobny jak w D9 jest dla mnie tylko na plus. Niech Scott uczy się od Neilla Blomkampa jak należy robić prawdziwe s-f. Ten film zje na śniadanie Prometeusza i jeszcze poprosi o dokładkę. Mistrzostwem jest dla mnie wygląd Elizjum, jaram się jak pochodnia.

ocenił(a) film na 8
Valmont_3

Nie pozostaje mi nic innego niż podpisać się pod wszystkimi Waszymi komentarzami!...

ocenił(a) film na 7
Valmont_3

IMO "Prometeusz" Scotta naprawdę pozamiatałby filmografię SF tej dekady, gdyby tylko jego scenariusz trafił do jakiegoś inteligentnego gościa, który naniósłby parę kosmetycznych zmian i poprawił dialogi. Szkoła Scotta też jest dobra, tylko jej nauka została wykorzystana do wyczarowania źle sporządzonego tekstu.

Khaosth

może Prometeusz 2 pozamiata sc-fi - o ile powstanie:D, jedynka miała parę fajnych momentów, ale jako całość to faktycznie tylko średnio...

ocenił(a) film na 7
Khaosth

Zgadzam się z tobą, że największym minusem Prometeusza był jego scenariusz, bo mimo to efekty były bardzo ładne, ale niestety trochę ich za mało i akcja dość średnia. Tak więc z super s-f dostaliśmy jedynie produkt mocno średni. A przy Elizjum (mam nadzieje) dostaniemy wszystko w jednym. Natomiast co do Scotta, to chyba facet widział co kręci i jaki ma scenariusz? Dlatego nie mam zamiaru go bronić, bo po prostu dał ciała i chciał oszukać fanów s-f i obcego.

ocenił(a) film na 7
Valmont_3

Tu też się zgodzę - tekst był parę razy poprawiany i do Scotta należała decyzja co z tym tekstem pocznie. Dobry pomysł, reżyseria, zdjęcia, aktorzy, efekty i scenografie nie zdołały uratować tego tekstu.

Obawiam się, że w "Elizjum" może być trochę za dużo i czasem bezsensownej akcji (Sharlto z mieczem?), ale jak na razie to praktycznie jedyny poważny kandydat na film SF roku - oparty na ciekawym pomyśle, dobrze wykonany i nie przesadzający z elementami fantastycznymi. Jeden z dwóch najbardziej przeze mnie wyczekiwanych filmów roku (obok surrealistycznego "L'ecume des jours").

Khaosth

Był taki film? "kosmicznej księżniczki myjącej toalety obcej cywilizacj"??? Podaj tytuł :(

ocenił(a) film na 7
EastJudas

będzie - http://www.filmweb.pl/news/Wiemy%2C+kiedy+na+ekrany+kin+wst%C4%85pi+Jupiter+Wach owskich-94018

Khaosth

A, to to. Dzięki ;)

v_vega_2

Wow, przy Oblivion ten film prezentuje się o dekadę filmografii lepiej. Wygląda naprawdę imponująco.

Jake_Boe

Zgadzam się, Oblivion może być dobre (oby), ale nie będzie miało tego brudnego i rewelacyjnego klimatu, który widać po zwiastunie Elizjum, i który miał też Dystrykt, Oblivion może i będzie efekciarskie, ale boję się, że na tym chyba się skończy...

v_vega_2

Trailer zrobił mi niesamowitego smaka na ten film. Blomkamp, jeżeli ten film ci się powiedzie, będziesz bogiem Sci-Fi.

v_vega_2

1:48 Bugatti :D

ocenił(a) film na 9
v_vega_2

http://www.youtube.com/watch?v=LEHhFKutyO4&feature=youtu.be