Chce poruszyć jedną kwestie a mianowicie jak na rok 2154 jest cieńko jak barszcz, co to ma być? T-800 (Terminator) jest z około 2029 roku i jak się prezentuje. Nawet w wyniszczonym świecie samochody z lat 90-tych, budowle, gadżety współczesne jak przetrwały 154 lata. To tak jakby teraz popatrzeć co było w 1859 roku. Dlaczego reżyser zagalopował do takiej daty?, może samo Elizjum w kosmosie ok ale roboty, komputery, komórki, broń to totalne nieporozumienie. Misz masz na całej lini :-D
Jak można porównywać 2 filmy z odrębnego universum ?!
Elizjum zaczęto budować, gdy ziemia była w ostatnim stadium wyniszczenia - co mogło nastąpić kiedykolwiek (nawet dopiero w 2130). Sama budowa pochłonęła ogromne ilości zasobów - nowe technologie dostawało Elizjum, a ziemia musiała męczyć się ze starociami.
czyli cały rozwój zatrzymał sie i przez kolejne 154 lata jest produkowane jedno a to samo? nie realne by coś co się używało wytrzymało 1,5 wieku :-)
technologie w tym filmie są na różnych poziomach raz przestarzałe a raz nowoczesne i to jest dziwne np stare samochody i pola siłowe
Według mnie ich hydrauliczne stroje wogulę by im nie pomogły to musiało być coś bardziej w stylu Iron Man'a albo Master Chief'a, bo rurki na rękach i nogach gówno dają
Chłopie, ty chyba nie oglądałeś Powrót do przyszłości 2
Bohaterowie przenieśli się z 1985 r do 2015, i tam już były latające samochody itd.
A tak naprawde nic sie takiego nie zmienilo oprocz powstania komputerów, więc film który dzieje sie w 2154 roku nie musi koniecznie miec pierdyliard dodatków, i jakiś technologii, bo jaką np mogli by dać?
btw w scenie z ukradaniem danych od tego bogatego cwaniaczka jadą samochodami marki gmc i nissanem.
...oglądałem... nie kumasz? kiedy kręcili powrót do przeszłości to był przełom jeśli chodzi o całość a dziś mamy możliwości ogromne i efekty specjalne, w sumie powyższy film jest niskobudżetowy co tłumaczy moje spostrzeżenia ;)