PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558960}

Elizjum

Elysium
2013
6,4 143 tys. ocen
6,4 10 1 142757
6,1 48 krytyków
Elizjum
powrót do forum filmu Elizjum

Słaby film..

użytkownik usunięty

Najgorszy w karierze Jodie Foster film..aż dziw, że J. Foster i M Damon zgodzili się w tym
zagrać..koszmar, nudne, bez polotu.. Film ogranicza się do "przetransportowania" bohaterów na
stację kosmiczną gdzie nawzajem się wszyscy wystrzelali....

przykre..

no niestety. też się spodziewałem czegoś lepszego po J.Foster.
polecam za to Europa Report

użytkownik usunięty
h4r

widziałem, też mnie nie zachwycił..dość sporo błędów logicznych a przy tym dość irytujące found footage.. może i takie zabiegi budują napięcie, wprowadzają ten charakter "autentyczności" wydarzeń o których mowa w filmie..aczkolwiek strasznie się męczyłem by dotrwać do końca.. dość niekonsekwentnie zrealizowane, a odbiegając od samego obrazu niewiele wynika z samego filmu..

Największa zagwozdka logiczna to ta ze stworzeniem Elizjum. Jeśli ludzie byli na takim poziomie techniki to nie wierzę że nie mogli zrestaurować Ziemi

borsuk96

tutaj akurat sie nie dziwie. obecnie jako cywilizacja jestesmy na poziomie mozliwosci wykorzystania energii z wodoru a jednak pieniądz dyktuje warunki i płacimy słono za ropę przytruwając się przy tym :)

h4r

Albo zbudować większą bazę na Księżycu :-)

użytkownik usunięty
borsuk96

albo nakręcić parę dobrych filmów :)

ocenił(a) film na 5

Faktyzcnie narządów nie urywa.
Niby ciekawy pomysł na SF, ale od połowy filmu chrzani się deko przez typowy hollywood szit. Poza tym, czy na końcu oni zamierzali przenieśc wszystkich siemian na Elizę? przecier tam się nieopomieszczą! :) haha

PS czy tylko ja zawuważyłem że gośc Sahrlto Copley robi karierę (jak narazię w SF?)...