PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558960}

Elizjum

Elysium
2013
6,4 143 tys. ocen
6,4 10 1 142757
6,0 35 krytyków
Elizjum
powrót do forum filmu Elizjum
ocenił(a) film na 4
dastan3000

Ja nie widzę tu podobieństw do Igrzysk Śmierci. Co jest niby podobne?

Mojzesz_trzeci

Nie to takie maLe podobieństwo które nie ma znaczenia. Chodzi o to że w dwóch filmach ludzie są podzieleni na bogatych i biednych. Bogaci są odizolowani i żyją w ogromnym luksusie. ;)

dastan3000

Mogę Ci podać więcej podobnych utworów (bo o książkach i filmach mowa): "Wyścig z czasem", "Wehikuł czasu", "Rok 1984", "Intruz" (rebelia się ukrywa) itp. "Igrzyska" to tylko jeden z wielu filmów/książek o takim schemacie.

kapsl0k

Z tych wszystkich wolę Igrzyska. :) Ale muszę zobaczyć ten film! Lubię sci-fiction.

dastan3000

No jeśli chodzi o "Wyścig" to polecam bardzo. Użyłem go na maturze ustnej z polskiego i nawet nauczycielce się podobał :) A miałem od niej pytanie właśnie porównać "Wyścig" z "Wehikułem czasu" (książką).

kapsl0k

ELIZJUM ...przebija to co wymieniliście...

bartekn1976

Może z twojego punktu widzenia. Niewszystkim spodoba się Elizjum. No ale prócz strzelania i broni palnej zapowiada się fajnie. Do tego obsada :P rozumiem że już go zobaczyłeś? I jak? :)

bartekn1976

Chcę obejrzeć, ale okazuje się, że dzisiaj było w kinie u mnie w mieście, a następny seans dopiero w czwartek. Więc obejrzę w następny poniedziałek, bo akurat na weekend wyjeżdżam :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
kaczoburger

I na taką ocenę zasługuję. A ty widziałeś Elizjum?

ocenił(a) film na 9
dastan3000

Igrzyska przy Elizjum sa jak teatr telewizji przy musicalu w Las Vegas.A,że biedni i bogaci no cóż... wystarczy spojrzec na ulice....tam pełno takich obrazków.