PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558960}

Elizjum

Elysium
2013
6,4 143 tys. ocen
6,4 10 1 142757
6,1 48 krytyków
Elizjum
powrót do forum filmu Elizjum

Po narzekaniach tutejszych krytykantów poszedłem do kina oczekując małego zawodu, zwłaszcza w kwestii długości filmu, co tak wielu komentowało. Przyznam jednak, że film jest świetny :), otrzymałem dokładnie to, na co przygotował mnie trailer, Elysium to bardzo ciekawie zrealizowany i efektowny film SF, obok Oblivion to pozycja obowiązkowa dla fanów gatunku w tym roku. Co do samej długości filmu to powiem szczerze, że o ile w przypadku Oblivion (2h5m) miałem wrażenie zbyt szybkiego zakończenia filmu, o tyle Elysium przy tych 1h49m wydawał mi się filmem znacznie dłuższym, i aż nie potrafię opisać z czego to wynika :). Ogólnie film polecam wszystkim tym, którym spodobał się trailer, ja sam teraz czekam na wersje BR, z chęcią obejrzę jeszcze raz :)

ocenił(a) film na 9
blufan

warto warto - też jestem świeżo po seansie.i jest ok nawet lepiej... polecam

ocenił(a) film na 7
blufan

fakt film trzyma poziom czego nie można powiedzieć o współczesnych produkcjach,efekty na najwyższym poziomie ,gra aktorska dobra film bardzo przyjemnie się ogląda.

ocenił(a) film na 7
blufan

Zgadzam się w zupełności. Film bardzo mi się podobał i pójdę na niego jeszcze raz. Oglądałem ostatnio recenzję w YT i usłyszałem zarzut, że jest to jeden z bardziej rasistowskich filmów ostatnich lat. WTF? Nigdzie nie widziałem tam choćby odrobiny rasizmu, ale cóż jak ktoś chce się do czegoś przyczepić to zawsze sobie coś znajdzie. Film przede wszystkim spodobał mi się z w powodu idei, które propaguje. Zaraz mi się przypomina to o czym mówi Projekt Venus i Ruch Zeitgeist.

ocenił(a) film na 5
blufan

eee tam, z opinią jest jak z du..pą , każdy chwali swoją.
Jak Wam się podobała gra aktorska, to ja przepraszam. Efekty były faktycznie niezłe, ale fabuła na siłę spięta, i marna gra aktorska nie określa tego jako arcydzieło.

ocenił(a) film na 6
blufan

oczywiście , że warto. Film super.