fabula dziurawa jak sito, gra aktorska do dapy prosto, nawet efekty gorsze od tych w zeby daleko
nie szukac dystrykcie 9. poszedlem do kina chociaz wiedzialem ze bedzie kupa, ale myslalem ze
moze jednak, ze moze w kinie.....nie. nie polecam. bardzo slaby.
niestety, ale to bardzo niestety musze sie zgodzić. Pomimo dość słabej ocenie na tym portalu, myślałem, że jednak jak to często bywa, film będzie lepszy niż go malują. I znów niestety się zawiodłem. Fabuła jest tak naiwna, że już od pierwszych momentów retrospekcji musiałem sam się przekonywać, że później bedzie lepiej, to nie może być tak infantylne. No i znów, niestety, nic się nie zmieniło. Historia bez jaja, główny bohater o coś walczy, wcale mu nie mam ochoty dopingować. Wg mnie ten film powinien zostać rozciągnięty na 3 częsci, do tej fabuły potrzeba wsadzić conajmniej 3h filmu żeby zaczęła mieć sens. "Trzymaj sie blisko mnie" 3sek później "musimy się rozdzielić". Spodziewałem się dużo więcej, nawet efekty specjalne mnie nie zachwyciły. Nie było tego WOW.
Dystryk 9 o wiele bardziej mi się podobał, tam fabuła była ciekawa, nie oklepana jak tutaj i miała sens. Nie było tanich chwytów jak w Elizjum. Nie moge za bardzo wskazac pozytywnych aspektów tego filmu.