PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=558960}

Elizjum

Elysium
2013
6,4 143 tys. ocen
6,4 10 1 142757
6,0 35 krytyków
Elizjum
powrót do forum filmu Elizjum

Mam pytanie do osób już po seansie. Czy w filmie występują brutalne sceny, rażące okrucieństwem czy napawające obrzydzeniem? Mam zamiar iść razem z 10 letnią siostrą, zatem zastanawiam się czy jest wyraźny powód dlaczego film został zakwalifikowany dla kategorii wiekowej 15+.

nohasslenight

Film jest dla dorosłych,mnóstwo wulgaryzmów,i brutalnych scen. Ludzie ekspolodują na kawałki.W wielu krajach jest to od 18 + .
Odradzam seans z 10 letnią siostrą,czemu nie wrzucisz jej na jakiś film dla dzieci,albo coś przygodowego (jest teraz Percy Jackson i Dary Anioła) .

ocenił(a) film na 2
nohasslenight

ja też. malutko krwi, jedna scena brutalna, film naprawdę lajtowy....... ale i tak iść nie warto bo tępy niemiłosiernie

ocenił(a) film na 7
nohasslenight

Odradzam oglądanie z 10 letnią dziewczynką. Niby ogółem film jest spoko ale np jest scena w której wycinają Max'owi dziurę w głowie (4s) lub granad rozrywa twarz jednemu gościowi (3s) oraz jej rekonstrukcja (10-15s) która dla dziecka może być straszna (dla mnie lekko obrzydliwa). Transformers dobrze radzi Percy Jackson jest świetny (byłem dziś). Fantasy, przygoda, komedia. Ale odradzam 3D film chyba nie jest w EMIX. Masz odczucie że to powinno "wyjść", powinieneś mieć odruch uniku lub mrugnięcia (Jak na ST w ciemność) ale tego nie ma. to sam mnie spotkało na Człowieku ze Stali. Widzisz że powinno wyjść ale nie wychodzi :/ :(

ocenił(a) film na 9
nohasslenight

film jest bardzo dobry, ale też nasycony wulgaryzmami. Jest też kilka scen dosyć brutalnych. Wsyzstko zalezy od rodziców. Dwa miejsce z boku siedziała grupka chyba rumunów, jeden z nich miał coś około 10 lat. No ale to rumuni.