PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=841940}

Emma.

2020
6,7 24 tys. ocen
6,7 10 1 23822
6,9 50 krytyków
Emma.
powrót do forum filmu Emma.

Nie jest to film tragiczny, czas na niego poświęcony nie będzie stracony, niektórzy widzowie mogą być zadowoleni, ALE...
Poprzednia wersja z 1996 roku z Gwyneth Paltrow była zdecydowanie lepsza. Paltrow o wiele lepiej zagrała Emmę, miała więcej niewinności i uroku. Doskonale oddała naiwność głównej bohaterki. Nie można było oderwać od niej wzroku!

Jednak w najnowszej wersji najbardziej mierzwił mnie pan Knightley. Jak zobaczyłam kto go zagrał dosłownie opadła mi szczęka. Już pominę zupełnie inną urodę (o gustach się nie dyskutuje), ale gdzie ten czar i błysk w oku?!

Film ma swoje plusy - kostiumy i zdjęcia. I to byłoby na tyle. Mówię to ze smutkiem, ponieważ jestem fanką ekranizacji powieści Jane.

P.S. Czy ktoś zauważył, że wnętrze domu Knightley "gra" sala, gdzie była kręcona "Duma i Uprzedzenie"? :)

ocenił(a) film na 9
MadamedePompadoure

Ano właśnie. Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.:). Zawsze uwielbiałam wersję z Gwyneth Paltrow. Ach ten Jeremy Northam. Nie dość,że przystojny to jeszcze mój typ. nowa wersja jest dla mnie odświeżająca. Coś nowego, z kobiecego punktu widzenia i chociaż wybór pana Knoghtleya mnie zaskoczył to od pierwszych chwili na ekranie mnie kupil. Był czarujący i mądry jak to pan Knightleuly powinien. Mnie bardziej gryzła uroda Franka Churchilla. W porównaniu do Ewana Mcgregora. Kurcze jak można było zwrócić na niego uwage? Podejrzewam,że te wnętrza były w "dumie i uprzedzeniu" z 2005, której nie trawie więc mało ja znam. Toteż nie pamiętam ich z poprzednich wersji.