PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=841940}

Emma.

2020
6,7 24 tys. ocen
6,7 10 1 23822
6,9 50 krytyków
Emma.
powrót do forum filmu Emma.

Po seansie

ocenił(a) film na 9

Wspaniała ekranizacja. Gra nie tylko pierwszy plan, ale wszystko co widzimy w kadrze. Humor jest wysublimowany, nie rzuca się nim w widza na siłę, a mimo to może doprowadzić do łez. Z kina wychodzi się, wierząc w romantyzm, pomimo tego, że przez większość seansu człowiek się zastanawia, czemu ci wszyscy wspaniali mężczyźni skończyli z tymi okropnymi kobietami. (Oczywiście z pominięciem pani Weston i Jane).
Największym sukcesem filmu jest jednak kreacja głównych postaci męskich. Trzeba przyznać, że to niezwykle orzeźwiające uczucie, zobaczyć w kinie pana Knightleya - mężczyznę, który myśli, czuje i mówi z sensem, (a ostatnio, zwłaszcza w tym gatunku, bardzo nam tego brakowało)

ocenił(a) film na 9
BillyJean_fw

Każdy ma przemyślaną rolę. I każdy wnosi jakaś perełkę. Film jest lekki. Niby kolejny kostiumowy jakich wiele, ale taki orzeźwiający. Widać rękę kobiety. Zaskoczyła mnie kreacja pana Knightley'a. Gdybym sama go wybierała to Johnny Flynn nie byłby moim wyborem. Ale jak zobaczyłam go na ekranie poczułam,że to jest dobry wybór. To nie jest klasyczny przystojniak, ale jak gra to jest atrakcyjny. Trochę za bardzo wycięto wątek Jane i Franka. Ale za to mamy więcej innych wspaniałych scen. Reżyser miała wspaniała intuicję.