PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=657207}

Epicentrum

Into the Storm
2014
5,9 30 tys. ocen
5,9 10 1 29648
4,3 7 krytyków
Epicentrum
powrót do forum filmu Epicentrum

Jest na tym forum wiele krytyki pod adresem tego filmu. Oczywiście nie jest to wybitne dzieło, ale te 90 minut w kinie nie znudziło mnie i nie rwałem sobie włosów z głowy. Przyjemnie spędziłem czas, a o to w kinie rozrywkowym chodzi. Ode mnie mocna szóstka.

ocenił(a) film na 5
zimeke

Ode mnie piątka. Solidna. Uczciwie zarobiona. Też nie żałowałem. Kilka przydługich wypowiedzi, zupełnie zbędna para jackassów, bez nich film by raczej zyskał. Przynajmniej w moich oczach. Tornada pokazane przepięknie, bardzo widowiskowo. Przyrównywanie do filmu „Twister” uważam za bezsensowne. Oba filmy są na zbliżonym poziomie. Moim zdaniem. Na spokojnie poczekam, aż płytka wyjdzie w cenie poniżej 20 pln i kupię do kolekcji.

ocenił(a) film na 3
niedenerwujsie

"Przyrównywanie do filmu „Twister” uważam za bezsensowne. Oba filmy są na zbliżonym poziomie. Moim zdaniem."
czyli Twoje zdanie jest bezsensowne. Sam to napisałeś.

Moim zdaniem, filmy Epicentrum i Twister różni gigantyczna przepaść jakościowa, z korzyścią dla Twistera oczywiście.

ocenił(a) film na 5
Leszy2

Mój błąd. Czytałem coś na innym forum, a odpowiedziałem na innym. Dla mnie jednak filmy są na podobnym poziomie i jeżeli ktoś przyrównuje "Epicentrum" do "Twistera" jako lepszy-gorszy, gorszy-lepszy to właśnie jest to bez sensu. To tak jakby patrzeć, które czarne jest bardziej czarne. Ciągle moim zdaniem:-) Postaram się lepiej wyrażać myśli następnym razem.

ocenił(a) film na 3
niedenerwujsie

Słowo "przywównywać" oznacza "to jest to samo".
Jeśli mówisz: "Epicentrum" jest to w zasadzie to samo co "Twister" - przyrównujesz te dwa filmy.
Natomiast "porównywać" można wszystko, aby wykazać różnice i podobieństwa. Dwa odcienie czarnego, albo świętego i zbrodniarza.
Ja porównuję te dwa filmy i twister jest o wiele lepszy.

ocenił(a) film na 5
Leszy2

Dobra, dobra, dobra, dobra. Porównując oba filmy, znajduję je na takim samym poziomie artystycznym. Może być ????

ocenił(a) film na 3
niedenerwujsie

OK.
Ale dziwię się, że nie dostrzegasz ogromnej różnicy.
Czy "Szczęki" i "Super Shark" tez uważasz za filmy o takim samym poziomie artystycznym?

ocenił(a) film na 5
Leszy2

Nie znam "Super Shark". Natomiast co do "Twister" vs "Epicentrum", to oba są dla mnie ot takimi sobie filmidełkami nie aspirującymi do roli poważnego dzieła. Mają jedynie nacieszyć oko, zapewnić rozrywkę i nie być bezkrytycznie nonsensownymi. W obu brak mi jakiegoś napięcia, nie zależy mi na losach bohaterów i mam wrażenie, że aktorom też nie zależy. Przyznać jednak muszę, aby mieć czyste sumienie, że aktorom z „Epicentrum” znacznie, znaaaacznie mniej zależy. Dodam jeszcze, że to dobrze, że ktoś pilnuje poprawności wypowiedzi na forum. Dbajmy o ten nasz kochany, ojczysty i tak lubiany przez obcokrajowców język.

ocenił(a) film na 5
zimeke

Istotnie - miło spędziłem czas oglądając ten film, ale wrzucenie dwójki podtopionych młodych było zupełnie niepotrzebne - 5/10 !!!