moze film nie ma jakiejs glebokiej fabuly, ale ladnie pokazuje walke w samym centrum tornada
ostatnie 30 minut filmu zapiera dech w piersiach
film nie jest pozbawiony bledow, ale milo sie oglada. polecam duzy ekarn i dziwek 5.1 minimum
Szczerze ? Zdecydowanie wolę film Twister od Epicentrum. Mnie właśnie ostatnie 30 minut nużyło.
fabuła kiepska ale efekty niezłe. I szaleni kolesie którzy przeżyli wessani do leju, za to zginął koleś w opancerzonym wozie paradoks
dokładnie, fabuła średnia, ale efekty jedne z najlepszych jakie w życiu widziałam, dlatego daję zawyżone 8 :D w większości filmów razi mnie po oczach sztuczność jak z komputera, za to ten film ogląda się jakby naprawdę widziało się tornado, a zdjęcia ze środka oka tornada - nieziemskie!
Masz rację film bardzo dobry. Świetna kontynuacja Twistera. Film pokazuje wszystko mocniej, pogoda się zmienia i do tego właśnie film nawiązuje.
Też bym brał minimum 5.1 dziwek! ;)
Film? Reżyser chciał do jednego worka wcisnąć sporo: dramat, thriller, komedię i na końcu film katastroficzny. Żadne z nich według mnie nie wyszło dobrze. Aktorzy są miałcy i płytcy, sceny i dialogi w dużej mierze pretensjonalne, sam żywioł jakoś niezbyt porywający i przekonywujący... Owszem, było parę dobrych scen, efekty specjalne dały radę, ale... hmm, chyba nie na to czekałem, tym bardziej, że naprawdę dobrtych filmów katastroficznych ostatnio nie ma, a szkoda. Nie mogę powiedzieć, że jakoś specjalnie się wynudziłem, bo nie. Dlatego słowna ocena filmwebowa UJDZIE byłaby w porządku. Jednak dodaję czysto subiektywny punkt za samą tematykę. Uwielbiam meteorologię. Dlatego z czystym sumieniem daję obrazowi 5.