PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=196074}
5,3 72 tys. ocen
5,3 10 1 71854
2,6 24 krytyków
Eragon
powrót do forum filmu Eragon

????????????

ocenił(a) film na 7

Czy będzie ekranizacja "Najstarszego"???????

ocenił(a) film na 2
mersiaczek

Módlmy się, żeby nie! Ale słyszałem, że jednak będą kręcić.

ocenił(a) film na 7
Niraziel

dlaczego?? jestem bardzo ciekawa ekranizacji..... ciekawe jaka byłaby wizja reżysera i scenarzysty.......

ocenił(a) film na 2
mersiaczek

Jedynka była tragiczna, więc dwójkę zrobią też na odlew. Oleją logikę, albo całkowicie zmienią to co było w książce. Tak czy inaczej to byłby dramat.

ocenił(a) film na 1
Niraziel

"????????????"

Ponoć Pratchett powiedział kiedyś, że osoby używające więcej niż trzech wykrzykników lub znaków zapytania naraz mają problemy ze swoją osobowością.

Najstarszego nie nakręcą, bo już się nie da. Musieliby wymyślić własną historię - tak bardzo poprzekręcali fabułę jedynki.

ocenił(a) film na 7
Der_SpeeDer

Wystarczyło tylko odpowiedzieć na moje pytanie a nie analizować moją osobowość.

ocenił(a) film na 7
Der_SpeeDer

PS Moim zdaniem trudno jest określić czy ktoś ma problemy ze swoją osobowością po tym tylko czy stawia więcej niż trzy znaki zapytania lub wykrzykniki.

użytkownik usunięty
mersiaczek

Odpowiedz brzmi nie! Nie będzie nowej części ponieważ (i tu popieram Der SpeeDera) poprzekręcali mocno fabułę np. nie występują tam jedne z głównych postaci, chodzi mi tu o Elve, Katrinę, Jeoda, no i najważniejsze Film Eragon zarobił mniej kasy niż się spodziewali twórcy. Z całego filmu podobała mi się tylko muzyka, bo jak wiadomo odpowiadał za nią nie byle kto tylko Patrick Doyle znany np. z "Harry Potter i Czara Ognia". Za to aktorstwo było bardzo przeciętne(I tak wszystko ratował Jeremy Irons i John Malkovich). Cóż tu wiele mówić według mnie był na 5/10.
+Znani aktorzy(niektórzy)
+Efekty specjalne
+Dla kogoś kto nie czytał książki może być nawet dobrą zabawą
-Ostro zmieniona fabuła
-Kilka niedopracowań
-Scenarzystą pewnie nie chciało się czytać uważnie książki bo film ryczy jak chory anemik.
-Pominięcie głównych postaci w książce

użytkownik usunięty

tutaj drobny błąd w ostatnim zdaniu "w" zamieńcie na "z książki"